'Bezorgdheid over luchtvaart op Curaçao is terecht'

18 mei 2011 - 10:58

WILLEMSTAD - Volgens Maurice Adriaens, voormalig Antilliaans minister van Verkeer en vervoer, is de bezorgdheid terecht die de Onderzoeksraad voor de Veiligheid dinsdag heeft geuit over het toezicht op de burgerluchtvaart op Curaçao. De Raad bracht dinsdag een rapport uit over een ongeluk met een vliegtuig van DiviDivi Air op 22 oktober 2009 waarbij de piloot om het leven kwam tijdens een noodlanding in zee voor de kust van Bonaire.

Uit onderzoek door de raad blijkt dat het vliegtuig overbeladen was voor de vlucht van Curaçao naar Bonaire en dat het toezichthoudende orgaan voor de burgerluchtvaart, de Directie Luchtvaart, onvoldoende toezicht hield op de veiligheid.

Volgens Adriaens, nu directeur van de Curaçao Airport Holding, is de situatie rond de Directie Luchtvaart nog steeds niet goed. Dit is volgens hem een gevolg van onder meer onderbezetting en gebrek aan deskundig personeel. Hij doet een oproep aan de huidige regering hierin verandering te brengen, onder met betere betaling voor de inspecteurs.

Enkele overlevenden hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen in verband met een schadeclaim.

Onderzoeksraad: gecrasht vliegtuig Divi Divi was overbeladen


(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen