Onderbroekterrorist Northwest Airlines kan terecht staan

18 augustus 2011 - 11:12

DETROIT - Een Amerikaanse rechter heeft woensdag (lokale tijd) bepaald dat de man die tijdens de kerst van 2009 een passagiersvliegtuig probeerde op te blazen met behulp van een bom in zijn onderbroek, gezond genoeg is om terecht te staan. "Ik heb geen reden om te twijfelen aan zijn competenties", aldus rechter Nancy Edmunds na de verdachte een reeks vragen te hebben gesteld.

De 24-jarige Nigeriaanse Umar Farouk Abdulmutallab verdedigt zichzelf tijdens het complexe proces. De rechter heeft er meermalen op aangedrongen dat hij hulp accepteert van een advocaat, maar de man weigert dat steeds.

Abdulmutallab probeerde twee jaar geleden op eerste kerstdag een vliegtuig op te blazen. De poging mislukte, onder meer omdat de Nederlandse passagier Jasper Schuringa hem snel overmeesterde. Ook ontplofte het brandbare goedje in de onderbroek van de Nigeriaan niet, maar veroorzaakte het slechts brand.

De Nigeriaan kan een levenslange celstraf krijgen als hij schuldig wordt bevonden. De aanklagers leggen hem onder meer poging tot moord op 290 mensen ten laste, evenals samenzwering en het bezit van een explosief voor een terroristisch plan.

De mislukte aanslag vond aan plaats aan boord van een Airbus A330 van Northwest Airlines, die was opgestegen in Amsterdam. Het toestel vloog naar Detroit.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen