Passagiersvervoer Brussels Airport flink in de lift

19 augustus 2011 - 11:24

BRUSSEL - De luchthaven van Brussel heeft in juli meer dan twee miljoen passagiers verwelkomd. Brussels Airport noteerde een groei van 9,3 procent ten opzichte van juli vorig jaar. Daarmee presteerde het vliegveld het beste van de drie luchthavens die beheerd worden door exploitant MAp. De andere twee zijn Sydney en Kopenhagen.

In Brussel groeide vorige maand zowel het Europese als intercontinentale vliegverkeer sterk. Op vluchten binnen de EU werden 9,8 procent meer passagiers geteld, daarbuiten was sprake van 8,7 procent groei.

Op de luchthavens van Sydney en Kopenhagen groeide het aantal passagiers in juli met respectievelijk 0,2 en drie procent.

De toename van het aantal reizigers in Brussel zet zich waarschijnlijk de komende maanden door. Air France heeft een nieuwe route naar Nantes aangekondigd, Jetairfly gaat naar Santo Domingo vliegen en Air Arabia naar Tangiers.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen