Beheerder BAA moet eerst Schotse luchthaven afstoten

8 oktober 2011 - 14:20

LONDEN - De Britse mededingingsautoriteit wil dat luchthavenbedrijf British Airports Authority (BAA) eerst één van zijn Schotse vliegvelden verkoopt, voordat het Londen Stansted van de hand doet. Dat heeft de Competition Commission (CC) vrijdag bekendgemaakt, meldt persbureau Reuters.

Eerder eiste de waakhond juist dat BAA zou beginnen met het afstoten van Stansted.

Het luchthavenbedrijf gaf vorige maand aan een rechterlijke toetsing te willen met betrekking tot de gedwongen verkoop van Stansted plus Glasgow of Edinburgh. BAA vecht het moeten afstoten van één van de twee Schotse vlieghavens echter niet aan, stelt de mededingingsautoriteit. "De CC heeft in het belang van de betrokken passagiers en luchtvaartmaatschappijen daarom besloten als eerste in te zetten op de verkoop van Glasgow of Edinburgh Airport."

BAA, tevens eigenaar van London Heathrow, de drukste luchthaven in Europa, ging eerder in beroep tegen de verkoop van Stansted. In 2009 was het luchthavenbedrijf al genoodzaakt om Londen Gatwick te verkopen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen