Suriname wil opheldering optreden marechaussee Schiphol

27 februari 2013 - 23:45

PARAMARIBO - Suriname wil opheldering waarom de Nederlandse marechaussee maandag op Schiphol een Surinaams vliegtuig uitzonderlijk lang heeft vastgehouden voor onderzoek. Het ministerie van Buitenlandse Zaken en de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) hebben om duidelijkheid gevraagd.

Minister Winston Lackin zegt dat hij uitleg van de Nederlandse marechaussee wil. "Via ons consulaat in Nederland heb ik de marechaussee gevraagd om aan te geven wat er die maandag precies gebeurd is. Ik wil dat weten zodat we eventueel maatregelen kunnen nemen om dit soort zaken in de toekomst te voorkomen."

Kamerleden van VVD en PVV hebben dinsdag aan de ministers van Defensie en van Justitie en Veiligheid vragen over de kwestie gesteld. Zij willen weten of het klopt dat een zogenoemde honderdprocentscontrole naar drugs voortijdig is afgebroken omdat de passagiers zich er tegen verzetten.

De SLM heeft om opheldering gevraagd omdat de controle maandag volgens directeur Ewald Henshuys niet volgens de routine was, zo meldt de nieuwssite dWT Online.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen