Passagiersgroei op luchthavens in EU blijft achter

8 mei 2012 - 17:32

BRUSSEL - Europese luchthavens hebben in het eerste kwartaal 3,4 procent meer passagiers verwerkt. Dat meldt luchthavenorganisatie ACI Europe. Opvallend is het verschil tussen luchthavens binnen de Europese Unie en daarbuiten. Was in niet-EU landen sprake van 11,5 procent groei, binnen de EU bedroeg de groei slechts 1,7 procent.

De sterkste passagiersgroei vond volgens ACI Europe plaats op luchthavens in landen als Rusland, Turkije, Kroatië, Oekraïne en Noorwegen. “Dit is het schadelijke bewijs van de impact van de onopgeloste schuldencrisis en straffende nationale luchtvaartbelastingen in de EU”, zegt directeur-generaal Olivier Jankovec van ACI Europe in een verklaring.

Het vrachtvervoer in heel Europa daalde in het eerste kwartaal met 4,1 procent. Het aantal vliegbewegingen nam met 1,7 procent af.

In maart steeg de hoeveelheid passagiers op Europese luchthavens met 3,5 procent. De hoeveelheid verwerkte vracht daalde met 4,0 procent, terwijl er 2,3 procent minder vliegbewegingen plaatsvonden. Met name grote hubluchthavens presteerden in maart goed, afgezien van Griekenland, Spanje en Italië.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen