Helikopter met veertien inzittenden vermist in Peru

8 juni 2012 - 14:13

LIMA - In Peru wordt sinds donderdag een helikopter vermist met veertien inzittenden, onder wie een Nederlander. Verder gaat het vooral om Zuid-Koreanen. De Sikorsky H-34G verdween boven het zuiden van Peru. Het toestel was vertrokken uit de stad Mazuko om over het Andesgebergte te vliegen naar het toeristische knooppunt Cusco. Daar is de heli nooit aangekomen.

Aan boord was een 39-jarige Nederlander, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken in Den Haag. "Het is nog onduidelijk of de helikopter is neergestort of een voorzorgslanding heeft gemaakt.''

Slecht weer bemoeilijkt de zoekactie. 'Er valt ter plaatse veel sneeuw. Mogelijk is de helikopter daardoor in de problemen gekomen. In het Zuid-Amerikaanse land is het nu nacht; bij daglicht wordt verder gezocht.'' De meeste inzittenden maken deel uit van een delegatie van een bedrijf. De Koreaanse consul is op weg naar Cusco, aldus de woordvoerder. De echtgenote van de vermiste Nederlander is ook in Peru.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf HeliCusco, dat de vlucht uitvoerde, vlogen naast de Nederlander acht Zuid-Koreanen, een Tsjech, een Zweed en een Peruaan met de helikopter mee. Inclusief de twee Peruaanse bemanningsleden komt het totaal aantal inzittenden op veertien.

Bekijk de videobeelden op Luchtvaart.tv.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen