Meer vakantieboekingen na verkiezingsuitslag

14 september 2012 - 19:39

HOLTEN - De verkiezingsuitslag lijkt de reislust bij de Nederlanders te hebben aangewakkerd. Volgens reisorganisatie Oad Reizen is het bezoekersaantal op haar site direct na het bekend worden van de overwinning van VVD en PvdA fors gestegen. Ook in de 180 Globe-winkels, die tot het Oad-concern horen, was het een dag na de verkiezingen opmerkelijk drukker. Vooral naar populaire wintersport- en winterzonbestemmingen steeg de verkoop met tientallen procenten.

Volgens een Oad-woordvoerder hebben Nederlanders er kennelijk vertrouwen in dat er weer een stabiel kabinet komt. "Anders kunnen wij deze boekingsgolf niet verklaren'', liet hij vrijdag weten. In de aanloop naar de verkiezingen waren vakantiegangers afwachtend en de vakantiemarkt kwakkelend. De vraag beperkte zich vooral tot lastminutereizen en herfstvakanties, aldus Oad.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen