Flirten bij Virgin op tien kilometer hoogte

25 april 2013 - 16:44

DRIEBERGEN - Richard Branson, de flamboyante eigenaar van de Britse Virgin Group, heeft weer iets nieuws bedacht om passagiers een plezier te doen en zelf een extraatje te verdienen. En zoals zo vaak bij de miljardair hangt er een sfeer van romantiek en erotiek om heen.

Op alle vluchten van Virgin America is vanaf donderdag een ‘seat-to-seat’ service beschikbaar die een (alleenstaande) passagier in staat stelt om te zien of er nog meer ‘singles’ op de vlucht zitten. Hij of zij kan voor de ander een drankje of een hapje bestellen bij de cabin crew, tegen betaling uiteraard en laten ‘bezorgen’. De twee kunnen ook contact met elkaar krijgen via het sms-systeem van stoel tot stoel aan boord.

Branson presenteerde het systeem woensdag zelf met een filmpje, dat ook op YouTube te zien is, onder de naam ‘Sir Richard Branson’s guide to getting lucky’. Hij legt daarin op de voor hem karakteristieke, ondeugende manier de werkwijze en de ‘voordelen’ uit. De kans dat een alleenstaande dankzij de ‘seat-to-seat’ service het vliegtuig verlaat met een partner schat Branson op vijftig procent.

Virgin is niet de eerste maatschappij die passagiers probeert te koppelen. KLM introduceerde vorig jaar ‘Meet & Seat’, die passagiers in staat stelt op hun geboekte vlucht tijdens het online inchecken een stoel uit te kiezen naast iemand die ze graag willen ontmoeten.

Tweepersoonsbed
Sir Richard houdt van toespelingen op de liefde in de luchtvaart, te beginnen bij de naam van zijn bedrijf. Toen hij ooit in aanwezigheid van Luchtvaartnieuws.nl zijn eerste Airbus A340-600 in gebruik nam - op dat moment het langste passagierstoestel ter wereld - had hij er gekscherend ‘mine is bigger than yours’ op laten zetten.

Later, bij een presentatie van de inrichting van de Airbus A380, werd hem gevraagd welke voorzieningen er aan boord van het Virgin-toestel zouden komen. Branson zei te denken aan een casino en aan tweepersoonsbedden in de premium klasse. “Dan kun je twee keer geluk hebben op één avond.” In 2015 neemt Virgin Atlantic zijn eerste van zes A380’s in bedrijf en kunnen we zien of de Sir zijn woord heeft gehouden.

Branson is zelf overigens een erkend lid van de fictieve Mile High Club: mensen die de liefde hebben bedreven tijdens een vlucht. De nieuwe ‘seat-to-seat’ service voorziet daar vooralsnog niet in.

Van onze redactie

Bekijk het videojournaal op Luchtvaart.tv


 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen