Atlas Air zet Boeing 747-8F in voor Etihad Cargo

3 mei 2013 - 14:33

ABU DHABI - Etihad Airways heeft met Atlas Air een meerjarig contract gesloten over de inzet op ACMI-basis van een Boeing 747-8 Freighter. Het toestel zal worden gevlogen door bemanningen van Atlas Air, maar wordt uitgevoerd in het kleurenschema van Etihad Cargo. De Amerikaanse onderneming vliegt al met een Boeing 747-400 Freighter in opdracht van Etihad.

Atlas Air Worldwide meldt dat de achtste Boeing 747-8 Freighter van de maatschappij voor Etihad gaat vliegen. De vrachtvloot van de luchtvaartmaatschappij uit Abu Dhabi groet daarmee naar negen vliegtuigen. Het gaat daarbij naast de 747-8F om een 747-400ERF, een 747-400F, drie 777F’s en drie Airbus A330-200F’s.

Volgens Etihad-topman James Hogan wordt vrachtvervoer steeds belangrijker voor de maatschappij. In 2012 groeide de hoeveelheid vervoerde vracht met negentien procent, op een capaciteitsuitbreiding van veertien procent. Het vliegbereik van de 747-8F stelt de maatschappij in staat om meer bestemming rechtstreeks te bereiken en om meer vracht te vervoeren.

Atlas Air is de enige luchtvaartmaatschappij die Boeing 747-8 Freighters op basis van ACMI-leasebasis (Aircraft, Crew, Maintenance and Insurance) aanbiedt.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen