Ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Egypte

8 juli 2013 - 21:34

DEN HAAG - Het ministerie van Buitenlandse Zaken ontraadt alle reizen naar Egypte, met uitzondering van vakantiebestemmingen aan de Golf van Akkaba en de Rode Zee. Dit valt te lezen op de website van het ministerie. Aanleiding is de verslechterende veiligheidssituatie in het land.

Een en ander is maandagmiddag op het departement besloten, na spoedoverleg met ambassadeur Gerard Steeghs. Aanleiding is onder meer het geweld in Caïro vanochtend waarbij tientallen doden zijn gevallen.

Ambassadeur Gerard Steeghs: "Nederlanders wordt geadviseerd te overwegen of hun verblijf nog langer noodzakelijk is. Als zij ervoor kiezen in Egypte te blijven, is het advies om een laag profiel aan te houden, extra waakzaamheid te betrachten en de aanwijzingen van het leger en de politie strikt op te volgen. Bezoekers aan de hotelresorts aan de Golf van Akkaba en de Rode Zee wordt geadviseerd extra waakzaamheid te betrachten."

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen