Vliegverkeer Brussels Airport plat voor nieuwe koning

16 juli 2013 - 2:00

BRUSSEL - Het vliegverkeer op Brussels Airport ligt komende zondag tussen 17.00 uur en 18.00 deels plat. Reden is de fly-by van vliegtuigen die deelnemen aan de parade ter gelegenheid van de nationale feestdag en de eedaflegging van koning Filip. Sommige vluchten zullen hierdoor een vertraging van een uur of langer oplopen, meldt de VRT.

De luchthaven waarschuwt dat ook na 18.00 uur hinder voor de luchthavenoperaties mogelijk blijft. Dinsdag is tussen 15.00 en 16.00 uur dezelfde procedure van kracht omdat dan een repetitie voor het defilé plaatsvindt. Mogelijk volgt op 18 juli een herhaling van dit scenario als blijkt dat een tweede repetitie nodig is.

Brussels Airport raadt passagiers aan de vluchtinformatie te checken voordat ze vliegen. Onder de huidige weersomstandigheden blijft volgens de luchthaven de impact voor vertrekkende vluchten beperkt.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen