Boeing stelt definitieve configuratie van nieuwe 737 MAX vast

24 juli 2013 - 10:25

RENTON - De designeisen van de nieuwe Boeing 737 MAX zijn gedefinieerd. Vliegtuigbouwer Boeing heeft de definitieve configuratie van het toestel voltooid, en daarmee ligt het bedrijf naar eigen zeggen op schema om de eerste 737 MAX in het derde kwartaal van 2017 af te leveren. Boeing lanceerde de 737 MAX bijna twee jaar geleden.

Met het vaststellen van de definitieve configuratie komt ook een eind aan de major trade studies, waarin de eigenschappen van de 737 MAX zijn vastgelegd. Nu volgt de zogeheten detailed design fase. Wanneer die voltooid is kan worden begonnen met de productie. Boeing rekent erop dat de eindassemblage van de 737 MAX 8 begin 2015 kan beginnen.

De 737 MAX is de nieuwste versie van de succesvolle 737-serie, die wordt aangeboden in drie versies: de MAX 7, MAX 8 en MAX 9. Het toestel moet dertien procent zuiniger worden ten opzichte van de huidige generatie vliegtuigen uit dezelfde klasse. De 737 MAX zal worden voorzien van LEAP-1B engines van CFM International.

Het toestel krijgt daarnaast een andere staartkegel, een nieuw type winglet aan de vleugeluiteinden, een elektronisch bleed air system en fly-by-wire spoiler flight controls. Launch customer is Southwest Airlines. Tot nu toe zijn er al 1495 737 MAX-toestellen besteld.

Van onze redactie


Foto: Boeing.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen