Overname deel Avio door GE afgerond

1 augustus 2013 - 20:44

FAIRFIELD - Het Amerikaanse technologiebedrijf GE Aviation, een dochterbedrijf van General Electric, heeft de overname van het luchtvaartonderdeel van het Italiaanse Avio afgerond. Dit heeft GE donderdag gezegd.

De Italiaanse leverancier van onderdelen en systemen voor de burger- en militaire luchtvaart heet nu Avio Aero en is onderdeel geworden van GE Aviation. De aankoopprijs bedroeg USD 4,3 miljard (€ 3,3 miljard). GE heeft de ruimtevaartafdeling van Avio niet overgenomen.

Het hoofdkantoor van Avio Aero blijft gevestigd in Turijn, Italië. Met de overname verstevigt GE zijn positie en expertise op het gebied van mechanische transmissiesystemen, lage drukturbines, verbrandingstechnologie en automatiseringssystemen. Met het nieuwe bedrijfsonderdeel wil GE meer mogelijkheden creëren op het gebied van olie- en maritieme producten en de opwekking van energie.

Met de expertise van Avio Aero op het gebied van transmissiesystemen ziet het bedrijf onder meer groeimogelijkheden in verschillende industriële sectoren.


Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen