coronavirus

Kabinet wil reizigers uit coronagebied op Schiphol testen

6 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Uiterlijk volgende week moet er op Schiphol een teststraat worden ingericht waar reizigers uit risicogebieden kunnen worden getest op het coronavirus. Dat maakte minister De Jonge (Volksgezondheid) donderdagavond bekend. De test wordt niet verplicht.

Etihad Airways ziet verliezen verder oplopen

6 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

ABU DHABI - De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat Etihad Airways in de eerste helft van dit jaar een verlies leed van 758 miljoen dollar. Dat is ongeveer 30 procent hoger dan in het eerste half jaar van 2019, toen de maatschappij nog een verlies van 586 miljoen dollar noteerde.

EasyFly vraagt faillissement aan door coronacrisis

6 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

BOGOTA - Het Colombiaanse EasyFly heeft het faillissement aangevraagd. De luchtvaartmaatschappij is hard geraakt door de coronacrisis en de daaraan verbonden reisbeperkingen. Het bedrijf wil proberen om een doorstart te maken in afgeslankte vorm.

Virgin Australia schrapt banen en stopt met verre vluchten

5 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SYDNEY - Virgin Australia maakt een doorstart in afgeslankte vorm. De Australische luchtvaartmaatschappij schrapt 3.000 banen en stopt met het uitvoeren van verre vluchten. Ook dochter Tigerair Australia wordt opgedoekt, en de Airbus A330’s en Boeing 777’s gaan eruit.

Virgin Atlantic zit mogelijk in september zonder geld

4 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - De schuldeisers van Virgin Atlantic moeten voor het einde van september hun goedkeuring geven aan een reddingsplan voor de Britse luchtvaartmaatschappij. Anders is een faillissement onafwendbaar, stelt het bedrijf volgens persbureau Bloomberg.

EasyJet schrijft rode cijfers in derde kwartaal

4 augustus 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - EasyJet heeft het derde kwartaal van boekjaar 2020 afgesloten met een verlies voor belastingen van 360 miljoen euro. Vorig jaar werd tussen april en juni nog een winst genoteerd van 193 miljoen euro. Door de coronacrisis lag de vluchtuitvoering bij de prijsvechter tot half juni stil.

Coronacrisis en afschrijvingen drukken IAG in het rood

31 juli 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LONDEN - IAG, het moederbedrijf van onder andere British Airways en Iberia, heeft over het eerste halfjaar van 2020 een verlies geleden van 3,8 miljard euro. De coronacrisis hakte er flink in: het aantal reizigers daalde stevig, en ook werd er ruim een miljard afgeschreven op de vloot.

FNV verwacht geen gedwongen ontslagen bij cabinepersoneel KLM

31 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Vakbond FNV Cabine verwacht dat er weinig tot geen gedwongen ontslagen vallen onder het cabinepersoneel van KLM. De luchtvaartmaatschappij moet fors inkrimpen, maar volgens de bond lijkt de reorganisatie opgevangen te kunnen worden door vrijwillig vertrek. 

CNV over banenverlies KLM: kaasschaaf zorgvuldig hanteren

31 juli 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - “Wij hechten eraan dat de kaasschaaf zorgvuldig wordt gehanteerd, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen’, zo reageert vakbond CNV op het plan van KLM om, vanwege de coronacrisis, duizenden banen te schrappen. 

KLM schrapt 4.500 tot 5.000 banen

31 juli 2020 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM Groep schrapt de komende jaren in totaal 4.500 tot 5.000 banen. Door eerdere maatregelen in de vorm van het niet-vernieuwen van tijdelijke contracten en de Vrijwillige Vertrekregeling verdwijnen zo’n 3.500 banen. Voor 1.500 banen moeten volgens KLM “alternatieve oplossingen” gevonden worden.

Copyright Reismedia BV 2020