coronavirus

60 procent minder vliegtuigpassagiers in 2020 door coronavirus

16 januari 2021 | Door: 
onze redactie

MONTREAL - Het aantal passagiers op commerciële vluchten in 2020 daalde met 60 procent als gevolg van de coronapandemie. Dat meldt de VN-burgerluchtvaartorganisatie ICAO vrijdag. Door het grote aantal reisbeperkingen in veel landen is het vliegverkeer voor een deel stil komen te liggen.

Vliegverkeer tussen Nederland en Groot-Brittannië per direct verboden

20 december 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Er mogen per direct geen passagiersvluchten meer worden uitgevoerd van Groot-Brittannië naar Nederland. Het vliegverbod geldt tenminste tot 1 januari 2021 en is het gevolg van een mutatie van het coronavirus dat in zowel het Verenigd Koninkrijk als in Nederland is opgedoken.

Coronavaccin AstraZeneca 70 procent effectief

23 november 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones

AMSTERDAM - Het coronavirusvaccin dat het Britse farmaciebedrijf AstraZeneca ontwikkelt, heeft per saldo effectiviteit van 70 procent, maar is veel effectiever als de eerste van de twee doses wordt gehalveerd. Dat maakte het bedrijf maandag bekend.

Honden speuren naar Covid-19 op Helsinki Airport

25 september 2020 | Door: 
onze redactie

HELSINKI - Op Helsinki Airport is deze week een test gestart met de inzet van honden die covid-19 besmettingen bij passagiers kunnen opsporen. De test is een initiatief van de gemeente Vantaa, waar de grootste luchthaven van Finland is gelegen. De stad denkt dat de inzet van honden een efficiënte manier is om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

IATA: test alle internationale passagiers voor vertrek

22 september 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - IATA wil dat alle internationale luchtreizigers voor vertrek een coronatest moeten ondergaan. Dat moet regeringen in staat stellen om grenzen te heropenen zonder de gevreesde quarantaineplicht. Dat plan maakte de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen dinsdag bekend.

Schiphol dringt aan op coronatesten vóór vertrek

28 augustus 2020 | Door: 
Niek Vernooij

SCHIPHOL - Vliegtuigpassagiers uit risicolanden moeten al vóór vertrek een coronatest ondergaan. Daarover moeten op internationaal niveau afspraken worden gemaakt. Daarvoor pleit Schiphol-topman Dick Benschop. “Dit kan ertoe leiden dat er minder reisverboden en quarantainemaatregelen nodig zijn.”

'Binnenlandse vliegmarkt China volgende maand volledig hersteld'

27 augustus 2020 | Door: 
Pim Pauwels

VALENCIA - De binnenlandse vliegmarkt in China is begin september volledig hersteld. Dat voorspelt ForwardKeys, een onderzoeksbureau dat reispatronen monitort door dagelijks miljoenen reserveringen te analyseren.

Olieprijs daalt door zorgen over economisch herstel

21 augustus 2020 | Door: 
ABM FN-Dow Jones / Reismedia

AMSTERDAM - De olieprijs is vrijdag gedaald. Een vat West Texas Intermediate werd op de settlement 1,1 procent goedkoper op 42,34 dollar. Tegenvallende inkoopdata uit de eurozone en Japan onderstreepten vrijdag de impact van de coronacrisis en de zorgen over de mondiale economie, en in het verlengde daarvan de gevolgen voor de vraag naar olie.

Onderzoek effecten coronacrisis op luchtvaart: snel herstel of langdurige malaise

17 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

DEN HAAG - Wordt het een snel herstel of moeten we rekening houden met blijvende reisrestricties en langdurig lage passagiersvolumes? Dat zijn enkele scenario’s waar deskundigen rekening mee houden in een maandag gepubliceerd onderzoek naar de effecten van COVID-19 op de Nederlandse luchtvaart. In het beste geval zijn de gevolgen te overzien, in het slechtste geval gaat KLM failliet.

Groot-Brittannië: Nederlandse reizigers verplicht in quarantaine

14 augustus 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - Reizigers uit Nederland moeten vanaf zaterdag 15 augustus na aankomst in Groot-Brittannië weer verplicht in quarantaine. Door het groeiende aantal coronabesmettingen zijn ook Frankrijk en Malta van de lijst met veilige landen gehaald.

Copyright Reismedia BV 2021