coronavirus

TAP Air Portugal hervat vluchten naar verre bestemmingen

29 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

LISSABON - TAP Air Portugal vliegt vanaf 4 juni weer tussen Lissabon en New York. De Portugese luchtvaartmaatschappij hervat geleidelijk de vluchtuitvoering naar verre bestemmingen. Zo worden in juli ook Boston, Miami en Montreal weer aan de dienstregeling toegevoegd.

Rechtszaak tegen vliegmaatschappijen om coronavouchers

29 mei 2020 | Door: 
onze redactie

HILVERSUM - Claimbureau Aviclaim begint een rechtszaak tegen luchtvaartmaatschappijen die vanwege de coronacrisis klanten waarvan de vlucht is geannuleerd een voucher geven, in plaats van de ticketprijs terug te storten. Het gaat om claims tegen KLM, Transavia en 53 andere luchtvaartmaatschappijen.

TUI Nederland voert vanaf juli weer vakantievluchten uit

29 mei 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - TUI Nederland biedt vanaf juli weer vakantievluchten aan. Er wordt gevlogen naar zonbestemmingen in Griekenland, Turkije en Spanje. Daarnaast bestudeert TUI de mogelijkheden om weer reizen naar Aruba en Curaçao aan te bieden. 

United Airlines tovert oude uniformen om tot gezichtsmaskers

28 mei 2020 | Door: 
Pim Pauwels

CHICAGO – De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines heeft 7.500 gezichtsmaskers gemaakt van ruim 5.500 kilo aan oude personeelsuniformen. De recyclede maskers zijn de afgelopen week geleverd aan het luchthavenpersoneel op de internationale luchthaven van San Francisco.

Aeromexico voltooit langste vlucht in haar geschiedenis

28 mei 2020 | Door: 
onze redactie

MEXICO-STAD - Aeromexico heeft de langste vlucht in haar geschiedenis en die van Mexico voltooid. Een Boeing 787-9 Dreamliner van de Mexicaanse luchtvaartmaatschappij vloog non-stop van het Chinese Shenzhen naar Mexico-Stad. Aan boord werden medische producten meegenomen.

American Airlines wil dertig procent van kantoorbanen schrappen

28 mei 2020 | Door: 
Pim Pauwels

FORT WORTH - American Airlines gaat diep in haar personeelsbestand snijden. Zo’n dertig procent van de werknemers met management- en administratieve functies bij het bedrijf moeten vertrekken. Van de 17.000 kantoorbanen zullen er zeker 5.000 verdwijnen. American Airlines hoopt dat genoeg werknemers vrijwillig uit het bedrijf stappen.

Naar deze 33 verre bestemmingen vliegt KLM nu

28 mei 2020 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Nu reisrestricties steeds meer worden versoepeld bouwt KLM het routenetwerk langzaamaan weer uit. Begin deze week zijn de reguliere vluchten naar twee verre bestemmingen hervat: Kuala Lumpur en Manilla. Daarmee vliegt KLM nu naar in totaal 33 intercontinentale bestemmingen.

Boeing wil meer dan 13.000 banen schrappen

27 mei 2020 | Door: 
onze redactie

CHICAGO - Boeing heeft woensdag plannen bekendgemaakt om meer dan 13.000 werknemers te ontslaan. De vliegtuigbouwer krijgt vanwege de coronacrisis bijna geen nieuwe orders binnen en luchtvaartmaatschappijen proberen geplande leveringen te vertragen.

Torenhoge kosten veroorzaken groot verlies Kenya Airways

27 mei 2020 | Door: 
onze redactie

NAIROBI - Stijgende kosten drukken KLM-partner Kenya Airways dieper in het rood. Het bedrijf, waarin KLM een belang heeft van 8 procent, noteerde over het boekjaar 2019 een verlies van 12,9 miljard Keniaanse Shilling (109,5 miljoen euro). Het boekjaar eindigde in december 2019.

IATA: hoge schuldenlast is volgend probleem voor de luchtvaartsector

27 mei 2020 | Door: 
Niek Vernooij

GENÈVE - De schuldenlast van de luchtvaartindustrie groeit door de coronacrisis tot 550 miljard euro eind dit jaar. Dat is een stijging van 120 miljard dollar of 28 procent ten opzichte van de schuldenlast aan het begin van 2020, meldt IATA. Daarmee dient zich een nieuw probleem aan voor de sector.

Copyright Reismedia BV 2020