coronavirus

American Airlines vliegt nog maandenlang niet naar Schiphol

3 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

FORT WORTH - American Airlines heeft er weinig vertrouwen in dat het vliegverkeer snel weer op gang komt. De maatschappij annuleert in het komende hoogseizoen zo’n 60 procent van de internationale vluchten. Dat heeft ook gevolgen voor de lijndiensten naar Schiphol.

Corendon organiseert digitale rondleiding in eigen Boeing 747

3 april 2020 | Door: 
Dominique Boulan

AMSTERDAM - Excursies naar de Boeing 747 bij het Corendon Village Hotel zijn door het coronavirus niet meer mogelijk. Om mensen toch de mogelijkheid te geven het vliegtuig te bezichtigen, biedt Corendon donderdag 9 april een live rondleiding aan via Facebook.

Qatar Airways voert momenteel de meeste vluchten uit

3 april 2020 | Door: 
Jiska Kroon

SCHIPHOL - Qatar Airways voert momenteel nog de meeste vluchten uit. Dit is volgens Margreeth Kappert, commercieel manager, om passagiers wereldwijd naar huis te brengen en bovenal om vracht, inclusief urgente medische goederen, te vervoeren. "We hebben veel passagiers naar huis gebracht op verzoek van en in samenwerking met overheden en ambassades."

Lufthansa Group: nog twee weken langer zeer weinig vluchten

3 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

FRANKFURT - De Lufthansa Group heeft de periode waarin bijna alle vliegtuigen aan de grond blijven, met twee weken verlengd tot 3 mei. Het bedrijf houdt dus nog de hele maand april een zeer beperkt vliegschema aan, met slechts zes longhaul-bestemmingen.

Coronacrisis drukt jaarwinst van Ryanair

3 april 2020 | Door: 
Niek Vernooij

DUBLIN - Ryanair verwacht ondanks de coronacrisis een winstgevend resultaat te hebben gerealiseerd in het boekjaar 2019/2020. Wel zal het resultaat aan de onderzijde van de eerder bekendgemaakte winstverwachting van 950 miljoen euro tot 1 miljard euro liggen, zo meldt de budgetmaatschappij.

Regering Nieuw Zeeland staat binnenlandse reizen beperkt toe

3 april 2020 | Door: 
Rob Somsen

WELLINGTON - Donderdag werd bekend dat de regering in Nieuw-Zeeland binnenlandse reizen weer toestaat voor reizigers die op weg zijn naar een bevestigde internationale vlucht om het land te verlaten. In reacties aan dit medium bleek al dat de nodige Nederlanders in het land verbleven en niet wegkwamen. 

Heathrow houdt slechts één landingsbaan open

2 april 2020 | Door: 
onze redactie

LONDEN - London Heathrow houdt vanaf maandag 6 april een enkele landingsbaan open. Het is de bedoeling dat er twee banen afwisselend worden gebruikt, zodat er steeds één baan in gebruik is. Dat meldt de luchthaven aan het Britse vakblad Business Traveller.

Emirates hervat sommige lijndiensten naar Europa, waaronder Brussel

2 april 2020 | Door: 
Neal Luitwieler

DUBAI - Emirates hervat vanaf aanstaande maandag een deel van de lijndiensten naar Europa. Het gaat om drie vluchten per week naar Brussel, Frankfurt, Parijs en Zürich en vier vluchten per week naar Londen Heathrow. Op al deze routes wordt een Boeing 777-300ER ingezet.

KLM: mogelijk vertraagde levering nieuwe vliegtuigen

2 april 2020 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SCHIPHOL - De levering van nieuwe passagiersvliegtuigen aan KLM loopt mogelijk vertraging op door de coronacrisis. De luchtvaartmaatschappij heeft orders uitstaan bij Boeing en Embraer. “We weten nog niet precies wat daarmee gebeurt, qua exacte afleverdata”, zegt topman Pieter Elbers tegen Luchtvaartnieuws.nl.

Duitsland overweegt miljardeninjectie in Lufthansa

2 april 2020 | Door: 
Pim Pauwels

BERLIJN - Duitsland overweegt Lufthansa met miljarden euro’s te steunen. De Duitse overheid is momenteel in gesprek met de maatschappij over leningen en een mogelijke investering in aandelen in het bedrijf. Dat meldt Reuters op basis van informatie van ingewijden.

Copyright Reismedia BV 2020