Air Serbia voor derde jaar op rij winstgevend

10 augustus 2017 - 13:16 | Door: 
onze redactie
| Foto: Air Serbia

BELGRADO - De Servische luchtvaartmaatschappij Air Serbia heeft voor het derde jaar op rij winst geboekt. In het afgelopen jaar kwam het nettoresultaat uit op 900.000 euro, die voortvloeit uit een omzet van 320 miljoen euro. Het aantal passagiers steeg naar 2,62 miljoen.

Het afgelopen boekjaar stond vooral in het teken van de start van transatlantische vluchten. Met een Airbus A330 worden sinds 23 juni 2016 voor het eerst sinds twintig jaar weer lijnvluchten onderhouden tussen Belgrado en New York.

Een belangrijke bijdrage aan de omzetgroei werd geleverd door samenwerkingen met codeshare-partners, waaronder moederbedrijf Etihad Airways, Air Seychelles en Montenegro Airlines.

We hebben een uitstekend resultaat behaald, ondanks onze investeringen”, zegt CEO Dane Kondic. Zo worden alle Airbus A319’s en A320’s in de vloot voorzien van extra stoelen.

Het netwerk groeide naar 44 bestemmingen door de toevoeging van Ohrid, Hamburg, Kiev en Sint Petersburg. Air Serbia vliegt binnen Europa ook op Schiphol.
 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen