Delta schrapt weer route naar Duitsland, ook minder vaak van New York naar Brussel

Delta Boeing 767-300ER
20 september 2024 - 10:57 | Door: 
onze redactie
| Foto: Delta Air Lines

Delta Air Lines heeft opnieuw besloten om een lijndienst naar Duitsland te schrappen. De zomerroute tussen München en New York JFK keert volgend jaar niet terug. In 2023 beëindigde Delta al de route tussen Düsseldorf en Atlanta, en in oktober van dit jaar komt ook de route Stuttgart-Atlanta ten einde. Schiphol kan daarvan profiteren.

Een deel van de passagiers zal naar verwachting voortaan met Delta-partner KLM naar Schiphol vliegen en daar overstappen op de vele Delta-vluchten naar de VS.

Behalve het schrappen van de vluchten van New York naar München, gaat de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij komend zomerseizoen ook minder vaak tussen New York en Brussel vliegen. De lijndienst, die met een Boeing 767 wordt gevlogen, gaat van zeven naar vier vluchten per week. Op beide routes is er felle concurrentie van de Lufthansa Group en United Airlines (dat naar New York Newark vliegt). Deze samenwerkingspartners bieden veel hogere frequenties.

Update 15:50: Het schrappen van een deel van de Delta-vluchten tussen New York en Brussel wordt gecompenseerd met de start van een nieuwe lijndienst tussen Brussel en Atlanta, zo hebben de Amerikanen bekendgemaakt. Die wordt drie keer per week uitgevoerd. Per saldo blijft Delta komende zomer dus even vaak op Brussel vliegen.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen