SAS komt met nieuwe longhaul-vluchten naar New York en Shanghai

13 oktober 2010 - 14:55

OSLO - Het routenetwerk van SAS wordt in 2011 uitgebreid met tenminste twee nieuwe langeafstandsvluchten en vier Europese routes. Dat kondigde de Scandinavische maatschappij woensdag (13 oktober) aan. Op het programma staan lijndiensten vanaf de basis in Oslo naar New York en Shanghai.

De route naar New York begint eind maart bij de start van de zomerdienstregeling. SAS zal op deze vluchten Airbus A330-300’s inzetten. Voor de route naar Shanghai - die pas eind 2011 begint - doet SAS een beroep op de Airbus A340-300. Van dit type vliegtuig ontvangt SAS zowel in de komende winter als in het winterseizoen 2011/2012 een extra exemplaar. Daarmee komt het aantal A330’s en A340’s in de vloot van het bedrijf op elf uit.

New York en Shanghai zijn geen nieuwe bestemmingen van SAS. De maatschappij vliegt al vanaf Stockholm en Kopenhagen naar Newark. De Chinese metropool Shanghai is een vroegere bestemming van SAS.

Binnen Europa krijgt SAS er vier nieuwe routes bij. De onderneming opent vluchten van Oslo naar München, Palma de Mallorca en Split. Ook komt er een lijndienst tussen Stockholm en Venetië. SAS zegt verder op veel vluchten het aantal vliegfrequenties te willen opvoeren.

De uitbreiding is mogelijk door een verlaging van de kosten, een verbetering van het product en de toegenomen vraag naar vliegtickets, aldus SAS.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen