Opleiding Amsterdam Airport vliegtuigtechniek maakt inhaalslag

23 april 2004 - 2:00
AMSTERDAM – De luchtvaartopleiding aan het ROC van Amsterdam Airport is de afgelopen week negatief in het nieuws gekomen nadat een aantal leerlingen een leraar beschuldigden van fraude door vooraf gaande aan een examen onderdelen hiervan klassikaal door te nemen. Dit incident heeft de schijnwerpers op de opleiding gezet en naar voren gebracht dat het niveau van de luchtvaartopleiding ver beneden niveau blijft. De school heeft van de Inspectie Onderwijs voor de opleiding vliegtuigtechniek een onvoldoende gekregen. Als reactie meldt de school extra maatregelen te nemen om de opleiding op het gewenste niveau te brengen. Volgens een woordvoerder van de school is er een club leraren die geruime tijd verbonden zijn aan de opleiding, ver voordat het de naam ROC van Amsterdam Airport kreeg, die hun eigen koers varen binnen de school. Het Nederlandse dagblad NRC Handelsblad deed de afgelopen week uitgebreid verslag van de ontwikkelingen rond de luchtvaartopleiding van de school. Leerlingen van de school zouden de Inspectie van het Onderwijs en de Divisie Luchtvaart van de Inspectie Verkeer & Waterstaat hebben getipt over het verstrekken van voorinformatie door een docent. Daarnaast meldt het NRC dat de school structureel onvoldoende functioneert en weinig examenkandidaten aflevert. De woordvoerder meldt dat toen duidelijk werd dat de resultaten van het onderzoek van de Inspectie te wensen overlieten, men reeds was gestart met het optimaliseren van de opleiding. Enkele personeelsleden die mede verantwoordelijk waren voor de invulling van de opleiding zijn vervangen. Tevens is er externe expertise ingehuurd ter verbetering van het didactisch lesmateriaal. Daarnaast is er een bedrag €150.000,-- geïnvesteerd didactische leerprocessen. Communicatie met de leerlingen is aanzienlijk verbeterd door meer regulier overleg tussen management en leerlingen. Bovendien is er een speciaal e-mail meldpunt ingesteld. Verder zijn er extra lessen en wordt extra ondersteuning geboden voor leerlingen die de stof onvoldoende beheersen. Het feit dat veel leerlingen de JAR (Joint Aviation Regulations) niet halen is, volgens een woordvoerder van de school, binnen Europa niet ongewoon. De Europese eisen aangaande deze opleiding liggen vanuit het oogpunt van veiligheid zeer hoog. De school zal toekomstige deelnemers nadrukkelijker wijzen op de zwaarte van de opleiding en zal zorgvuldiger onderzoeken of de deelnemer geschikt om een dergelijke zware opleiding met succes af te ronden. De schooldirectie neemt het Inspectierapport ter harte en neemt alle mogelijke maatregelen om binnen korte termijn de opleiding Vliegtuigonderhoudstechniek in samenwerking met het luchtvaartbedrijfsleven op het gewenste niveau te brengen.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen