Veel gaten in veiligheidscontroles luchthaven Frankfurt

5 november 2006 - 1:00
FRANKFURT - Bij veiligheidscontroles op de grootste Duitse luchthaven Frankfurt worden messen, pistolen en namaakbommen vaak niet ontdekt. Dit blijkt uit steekproeven door de Duitse politie, meldden Duitse media zaterdag. Inspecteurs konden bij ruim een derde van 367 tests gevaarlijke voorwerpen langs de controleurs smokkelen.

Na de steekproeven moesten negentien medewerkers van de betrokken particuliere veiligheidsdienst een extra training volgen, twee controleurs werden ontslagen.

De Frankfurtse luchthavenexploitant Fraport sprak eerder dit jaar in een interne mededeling van duidelijke tekortkomingen bij de beveiliging. Fraport wilde zaterdag niet reageren.



(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen