Arik Air koopt drie voor Kingfisher bestemde Airbus A340-500's (foto)

30 september 2008 - 2:00
BLAGNAC - Het Nigeriaanse Arik Air heeft bij Airbus drie nieuwe A340-500’s besteld. De levering van deze langeafstandsvliegtuigen staat al gepland voor eind november. De toestellen, aangedreven door vier Rolls-Royce Trent 500 motoren, zouden eigenlijk aan het Indiase Kingfisher Airlines worden afgeleverd. Deze maatschappij besloot achter af te zien van de A340-500’s.

Airbus kon daarop op zoek naar een nieuwe koper voor de vijf gloednieuwe toestellen. Drie daarvan hebben in het Afrikaanse Arik Air een nieuwe eigenaar gevonden.

De snelle levering van de A340-500’s stelt het nog jonge Arik Air in staat op zeer korte termijn van start te gaan met intercontinentale vliegoperaties. De toestellen zullen vanaf de Nigeriaanse hubs Lagos en Abuja worden ingezet op vluchten naar Londen, New York en Houston.

Arik Air heeft sinds de eerste vlucht nog geen twee jaar geleden een flinke groei doorgemaakt. Bij Boeing heeft de maatschappij inmiddels een aanzienlijk aantal toestellen besteld, waaronder 777 en 787’s. Ook wil de maatschappij op termijn 747-8’s aan de vloot toevoegen.

<img src=" http://www.luchtvaartnieuws.nl/pictures/airbus/a340_arik.jpg " alt="Foto: Airbus"/>


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen