Provincie investeert in baanverlenging en verkeersleiding Lelystad

4 oktober 2011 - 19:59

LELYSTAD - De provincie Flevoland moet de komende vier jaar veertien miljoen euro bezuinigen. Vooral in bestuurskosten en de eigen organisatie wil de provincie flink het mes zetten. Desondanks wil Flevoland ook doorgaan met investeren. Daarvoor is vier miljoen euro extra beschikbaar voor de komende vier jaar, waarvan een deel besteed wordt aan Lelystad Airport.

De investeringen worden verder gedaan voor belangrijke gebiedsontwikkelingen zoals het OostvaardersWold, Markermeer-IJmeer en Noordelijk.

De luchthaven in Lelystad speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van Almere en Lelystad, vindt gedeputeerde Jaap Lodders. Om die reden staat het vliegveld weer hoog op het lijstje van de provincie. “We willen volgend jaar al beginnen met de aanleg van de baanverlenging. Dan moeten we ook verder met de luchtverkeersleiding.”

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen