LVNL houdt zich aan merendeel milieuregels Schiphol

31 januari 2012 - 11:54

SCHIPHOL - Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) heeft in het gebruiksjaar 2011 het luchtverkeer van en naar Schiphol vrijwel geheel binnen de geldende milieuregels afgehandeld. Eén keer werd de norm van nachtelijk baangebruik overschreden. Het betrof de landing van een vliegtuig van de Kustwacht op de Schiphol-Oost baan. Op deze baan mag ‘s nachts niet worden geland.

LVNL is op Schiphol gehouden aan negen wettelijke regels voor het gebruik van het luchtruim rondom de luchthaven en twee regels voor het baangebruik. Per regel geldt een norm voor een toegestaan aantal afwijkingen. Deze normen mogen niet worden overschreden. Alleen in het belang van de veiligheid mag daarvan worden afgeweken.

De norm voor de in het afgelopen gebruiksjaar overschreden regel voor het nachtelijk baangebruik is nul. Op de andere tien regels presteerde LVNL beter of gelijk in vergelijking met het gebruikjaar 2010.

LVNL rapporteert de verrichtingen aan de Inspectie Leefomgeving en Transport (voorheen Inspectie Verkeer en Waterstaat) in het kader van de Regeling milieu-informatie luchthaven Schiphol. De Inspectie kan voor overschrijdingen bestuurlijke boetes opleggen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen