Nieuwe luchthaven Christchurch geopend

19 april 2013 - 2:00

SCHIPHOL - Christchurch op het Zuidereiland in Nieuw Zeeland heeft donderdag een vernieuwde luchthaven geopend. Premier John Phillip Key verrichtte de officiële opening. Het nieuwe gebouw vervangt de oude terminal die sinds 1960 dienst deed. Christchurch Airport CEO Jim Boult vertelde aan de genodigden dat de oude terminal ooit was gebouwd om 200.000 passagiers per jaar af te handelen. "Vandaag de dag handelen we 200.000 passagiers af in 13 dagen", meldt Boult.

Boult verteld verder dat ondanks 11.000 aardschokken, sneeuwstormen, vulkanische as en andere onvoorziene omstandigheden, de terminal is gebouwd conform het budget dat in 2009 werd geprognosticeerd.

De luchthaven van Christchurch is het eerste grote nieuwe gebouw in de stad dat wordt opgeleverd sinds de verwoestende aardbeving die de stad op 22 februari 2011 teisterde.

De aardbeving in Christchurch in 2011 had een kracht van 6,3 op de schaal van Richter. Christchurch ( 380.000 inwoners) werd zwaar getroffen. Vooral in het centrum van de stad liepen veel historische gebouwen aanzienlijke schade op.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen