Antonov An-12 vernietigd door brand in Leipzig

9 augustus 2013 - 16:46

LEIPZIG/HALLE - Een Oekraïense Antonov An-12 is afgelopen nacht volledig verwoest door een brand op de luchthaven Leipzig/Halle. Het viermotorige vrachtvliegtuig was net geladen met een lading kuikens toen de brand uitbrak. De bemanningsleden bleven ongedeerd; de kuikens overleefden de brand niet.

De zevenkoppige crew kon het toestel van Ukraine Air Alliance op tijd verlaten, nadat de brand in het middenstuk was ontstaan. Dat zou zijn gebeurd op het moment dat de motoren werden gestart. Het incident vond dan ook plaats op het platform.

Vanwege de brand was de luchthaven Leipzig/Halle, een belangrijke vrachthub van DHL, gedurende bijna een uur gesloten. Vijftien brandweervoertuigen en zestig brandweerlieden werden ingezet om de brand te blussen.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen