Vijftien aanhoudingen op Schiphol om cocaïnesmokkel

15 oktober 2013 - 10:15

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft  vijftien mannen aangehouden die worden verdacht van invoer van cocaïne uit Midden- en Zuid-Amerika. Zeven van hen zijn medewerkers van een bedrijf op Schiphol, zo zei een woordvoerder dinsdag. Zij zouden de cocaïne, die verstopt zat in vliegtuigen, uit de toestellen hebben gehaald en verder Nederland hebben ingesmokkeld.

"We hebben een grote slag geslagen'', aldus een woordvoerder van de marechaussee, die meerdere aanhoudingen niet uitsluit. ,,Op Schiphol werken meer dan 60.000 mensen. Af en toe zitten er enkele rotte appels tussen. Smokkel is iets van vroeger. En het zal in de toekomst ook gebeuren. Het zal een kat- en muisspel blijven.''

De vijftien verdachten wonen bijna allemaal in Amsterdam en omgeving en maken vermoedelijk deel uit van een crimineel samenwerkingsverband dat verscheidene cocaïnetransporten naar Nederland organiseerde. Ze zijn tussen de 23 en 65 jaar en hebben de Nederlandse, Turkse of Colombiaanse nationaliteit.

Tijdens diverse zoekingen in woningen van verdachten zijn vuurwapens, geld en verdovende middelen aangetroffen en in beslag genomen.

Bekijk het videojournaal op Luchtvaart.tv

(c) ANP




Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen