Starlux Airlines A330neo

Luchtvaartalliantie Oneworld krijgt, als de plannen doorgaan, binnen enkele jaren een stevige voet aan de grond op Taiwan. Het daar gevestigde Starlux Airlines wil zich bij het samenwerkingsverband aansluiten, zo zei topman Chai Chien-hua volgens lokale media op een investeerdersbijeenkomst.

Air France

Air France onthult aan het einde van dit jaar een vernieuwd First Class-product. Dat wordt als eerste aangeboden aan boord van de Boeing 777-300ER. Reizigers kunnen in La Première, zoals het product heet, verblijven in een eigen suite, die volgens Air France de langste wordt in zijn soort.

Hawaiian Airlines Airbus A330

De voorgenomen overname van Hawaiian Airlines door landgenoot Alaska Airlines is zo goed als rond. Het Amerikaanse Department of Transportation wil nog wel enkele garanties van de twee luchtvaartmaatschappijen, om zo de belangen van reizigers te beschermen.

Kopenhagen SAS

Nadat SAS dinsdag al een nieuwe lijndienst naar Seattle aankondigde, komt de Scandinavische luchtvaartmaatschappij nu met nog  eens veertien Europese bestemmingen. Daardoor moet de hub-positie op Kopenhagen Airport verder worden verstevigd. “Kopenhagen wordt de toegangspoort tot Scandinavië”, zegt de Nederlandse topman Anko van der Werff.

Malaysia 777

De spanning stijgt, voor Malaysia Airlines, voor de hele luchtvaart, maar vooral ook voor de nabestaanden. Eind dit jaar zou een nieuwe zoektocht van start moeten gaan naar de ruim tien jaar geleden spoorloos verdwenen Maleisische Boeing 777 in de woeste en diepe zuidelijke Indische Oceaan. 

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Lufthansa, British Airways en Air France voorlopig niet naar Israël en Libanon

18 september 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

De luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, British Airways en Air France vliegen voorlopig niet meer naar Israël. Aanleiding voor het besluit is de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten, melden de bedrijven in afzonderlijke verklaringen.

Brussels Airlines komende winter vaker naar de zon

17 september 2024 | Door: 
onze redactie

Brussels Airlines gaat komende winter vaker op veel zonbestemmingen vliegen, zo blijkt uit het seizoensoverzicht dat de Belgische luchtvaartmaatschappij dinsdag gedeeld heeft. Het winterseizoen start eind oktober en duurt tot eind maart.

SAS komt volgend jaar met Business Class op Europese vluchten

17 september 2024 | Door: 
Klaas-Jan van Woerkom

SAS biedt vanaf 2025 weer een echt Business Class-product aan op Europese vluchten. Dat zegt commercieel directeur Paul Verhagen. “We willen ons product afstemmen op dat van onze nieuwe SkyTeam-partners.” Passagiers krijgen in de zakenklasse alles wat daarvan mag worden verwacht.

Overig nieuws

Overig nieuws

Schiphol bestelt nieuwe generatie elektrische bussen

18 september 2024 | Door: 
onze redactie

Schiphol heeft vijftig nieuwe elektrische bussen besteld. Op de luchthaven rijden dergelijke bussen al tien jaar rond om passagiers naar het vliegtuig te brengen, maar nu wordt de vloot vernieuwd. Fabrikant MAN mag de bussen leveren.

Europese Commissie compleet: transport naar Griekenland

17 september 2024 | Door: 
ANP/Reismedia

Ursula von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft dinsdag de kandidaten bekendgemaakt van de nieuwe Europese Commissie. Die bestaat uit 27 leden, inclusief zijzelf als voorzitter. Zoals eerder was uitgelekt, krijgt de Nederlandse Wopke Hoekstra de portefeuille Klimaat en Schone Groei. De voor de luchtvaartsector ook belangrijke portefeuille Transport gaat naar de Griek Apostolos Tzitzikostas.

SAS zet Braathens Regional in voor vluchten binnen Scandinavië

17 september 2024 | Door: 
onze redactie

Braathens Regional (BRA) gaat vluchten uitvoeren in opdracht van SAS. De twee Scandinavische luchtvaartmaatschappijen hebben een meerjarige deal getekend, waarbij BRA uit naam van SAS op binnenlandse routes actief wordt in Zweden en naar Denemarken. Dat gebeurt vanaf de SAS-hubs bij Stockholm en Kopenhagen.

Roel van Herwijnen aan de slag als Benelux Sales Manager Air India

16 september 2024 | Door: 
onze redactie

Roel van Herwijnen is deze maand gestart als Sales Manager Air India voor de Benelux regio. Air India vliegt sinds juni dagelijks tussen Schiphol en Delhi. De Indiase maatschappij verhoogde de frequentie op de route van vier naar zeven vluchten per week.

Air Europa vernieuwt eetgerei aan boord

14 september 2024 | Door: 
onze redactie

 Air Europa heeft nieuw eetgerei geïntroduceerd in de Economy Class. Het nieuwe eetgerei gaat op een later moment ook in de Business Class gebruikt worden en bestaat uitsluitend uit hernieuwbare en composteerbare materialen.

Boeing zakt op Wall Street door staking

13 september 2024 | Door: 
ANP

Boeing behoorde vrijdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York, met een koersverlies van ruim 2 procent. Werknemers in fabrieken van de vliegtuigbouwer in de omgeving van Seattle en Portland aan de Amerikaanse westkust legden het werk neer. De actie volgt op het afwijzen van een cao-bod van Boeing. Daarin werd onder meer een loonsverhoging van 25 procent geboden. De vakbond IAM had aangedrongen in te stemmen met het bod, maar het personeel wil meer loon. In totaal doen meer dan 30.000 werknemers mee aan de staking.

Topvacatures

Video

CRJ900 van Delta Air Lines verliest staart na aanrijding door A350

11 september 2024 | Door: 
onze redactie

Een CRJ900 van Delta Air Lines heeft dinsdag de staart verloren op de luchthaven van Atlanta, nadat een Airbus A350-900 - eveneens van Delta - er met de rechtervleugel tegenaan reed. Bij het incident raakte niemand gewond, maar de financiële schade loopt in de miljoenen dollars.

Video: KLM vliegt eerste Airbus A321neo naar huis

27 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

KLM heeft dinsdag haar eerste Airbus A321neo naar Schiphol gevlogen. Luchtvaartnieuws was aan boord om het nieuwe type als eerste te testen. Het is de bedoeling dat KLM dit jaar nog drie A321neo’s krijgt, volgens jaar nog eens zes tot acht. Op 16 september is de eerste commerciële vlucht naar Kopenhagen.  

Man opent nooddeur en klimt op vleugel van Airbus A320

22 augustus 2024 | Door: 
onze redactie

Een passagier van een Jetstar-vlucht heeft donderdag na de landing in Melbourne een nooddeur geopend en klom daarna op de vleugel van het vliegtuig. Reizigers filmden het incident. De bewuste man werd snel aangehouden en meegenomen door de politie.


Nieuws van Partners

7 dagen Bonaire, vlucht €429 p.p.

Vlieg voordelig met de Boeing 787 Dreamliner naar de beste duiklocatie in het Nederlands Koninkrijk? Vanuit Flamingo Airport ben je zo bij een van onze hotels en appartementen. Boek nu voor de laagste prijs.

Met de trein naar Londen, vanaf €100 retour

In Londen moet je deze zomer minimaal 1 keer zijn geweest! Voor maar €100 heen en weer naar hartje Londen vanaf Rotterdam Centraal. Wees snel, het aantal goedkope tickets is namelijk beperkt! Je kunt jouw tickets gratis wijzigen tot 7 dagen voor vertrek.

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen