China Airlines staart

SCHIPHOL - China Airlines meldt over het tweede kwartaal 2022 een nettowinst van omgerekend 14 miljoen dollar, aanzienlijk minder dan in Q1. De Taiwanese flag carrier zegt dat de daling in de vraag naar vrachtvervoer de belangrijkste oorzaak is, terwijl het passagiersvervoer nog steeds grotendeels stilligt.

Schiphol Bagage Chaos Koffers

SCHIPHOL (ANP) - De problemen met achtergebleven koffers op Schiphol houden aan. Maar de luchthaven en luchtvaartmaatschappij KLM geven niet precies aan of het probleem nu minder is dan een maand geleden. "Het blijft gewoon heel erg druk, ook bij de koffers", zegt KLM op vragen hierover. De maatschappij wil geen aantallen noemen omdat er "op dagelijkse basis altijd een aantal koffers achterblijft" en omdat dit er de "ene dag meer en de andere dag minder zijn".

DEN HAAG  - Reisorganisaties zijn bang dat ze een eenmalige kans op het goedmaken van de omzetverliezen uit de coronatijd mislopen door de chaos op Schiphol. Een volgende crisis staat volgens brancheclub ANVR alweer te wachten, nu de hoge inflatie er waarschijnlijk snel voor gaat zorgen dat consumenten gaan besparen op hun vakantieplannen. "Daar gaan we de komende maanden wel wat van merken", aldus directeur Frank Oostdam.

KLM 777

SCHIPHOL - KLM vliegt de komende winterperiode voor het eerst naar Dubai Al Maktoum, zo blijkt uit haar boekingssite. De tweede luchthaven van Dubai wordt aangedaan als stop tussen Doha en Amsterdam. Zoals eerder aangekondigd heropent KLM tijdelijk de lijndienst tussen Schiphol en Doha. Dit gebeurt in het kader van het WK Voetbal in Qatar.

WEEZE - In de eerste zes weken van de zomervakantie reisden 178.000 passagiers via Airport Weeze. De Duitse luchthaven, nabij de Nederlandse grens, profiteerde met name van het extra aantal Nederlandse passagiers. Vóór corona, in 2019, vlogen er in de vergelijkbare periode 192.000 reizigers via Weeze.

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de dagelijkse nieuwsbrief

Vrouw aangehouden voor mishandelen personeel aan boord vliegtuig

10 augustus 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

SCHIPHOL - De marechaussee heeft woensdagochtend een vrouw aangehouden die aan boord van een vliegtuig op Schiphol het personeel mishandelde. Het gaat om een Nederlandse vrouw aan boord van vlucht KL872 uit New Delhi, die om 09.30 uur op Schiphol aankwam. De vrouw werd overmeesterd door de crew van het vliegtuig en geboeid overgedragen aan de marechaussee.

Hongkong versoepelt quarantaineplicht in een regio die nog door corona gedomineerd wordt

10 augustus 2022 | Door: 
Lolke van der Heide

SCHIPHOL - Arriverende reizigers in Hongkong hoeven vanaf vrijdag nog ‘slechts’ drie dagen in een quarantainehotel door te brengen. Het corona-regime is daarmee nog mild: wie naar het vasteland van China zelf wil, moet daar 28 dagen in isolatie. Terwijl wereldwijd de meeste corona-maatregelen zijn afgeschaft, blijft Oost-Azië het virus zeer serieus nemen.

Meer kantoorpersoneel ingezet op Schiphol om in de operatie te helpen

10 augustus 2022 | Door: 
Lolke van der Heide

SCHIPHOL - Bijna honderd kantoorwerkers van particuliere bedrijven en instellingen op Schiphol helpen tot begin september mee in de afhandeling en service aan reizigers. Dit heeft de luchthaven, waar nog altijd een schreeuwend gebrek aan personeel bestaat, woensdag bekendgemaakt.

Overig nieuws

Overig nieuws

Politie doodt man op Parijs Charles de Gaulle Airport na zwaaien met mes

10 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

PARIJS - De Franse politie heeft woensdag een man doodgeschoten die met een mes liep te zwaaien op de luchthaven Parijs Charles de Gaulle. De man negeerde waarschuwingen om het wapen neer te leggen en liep dreigend op een agent af, waarna hij werd neergeschoten, zo meldt persbureau AFP.

Brisbane Airport wil in 2025 al CO2-neutraal zijn

10 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

BRISBANE - Brisbane Airport heeft haar doel om CO2-neutraal te zijn, bijgesteld naar 2025. Dit is 25 jaar eerder dan de oorspronkelijke planning. De Australische airport gaat haar uitstoot snel verminderen door onder andere gebruik te maken van 100 procent hernieuwbare energie, een volledige vloot van elektrische voertuigen en de ontwikkeling van een koolstofverwijderingsproject in haar eigen biodiversiteitszone, aldus de luchthaven.

Jan Eerkens nieuwe directeur Lelystad Airport

9 augustus 2022 | Door: 
onze redactie

LELYSTAD – Jan Eerkens wordt de nieuwe directeur van Lelystad Airport en volgt Wilma van Dijk op, die naar Rotterdam The Hague Airport vertrekt. Eerkens is sinds 2017 Senior Manager bij luchthaven Lelystad Airport en werkt sinds 2006 bij de Royal Schiphol Group.

Airbus levert minder vliegtuigen af door productieproblemen

8 augustus 2022 | Door: 
ANP/Reismedia

TOULOUSE - Airbus heeft in juli minder vliegtuigen afgeleverd dan in juni vanwege productieproblemen door verstoringen in de levering van onderdelen en materialen. De vliegtuigbouwer had eind juli al zijn doelstelling voor de leveringen over heel 2022 neerwaarts bijgesteld vanwege de problemen bij de toelevering.

Winkels verkopen meer trackers om verloren koffer op te sporen

8 augustus 2022 | Door: 
ANP

DEN HAAG - Winkels verkopen deze zomer een stuk meer 'trackers' als gevolg van de chaos op luchthavens zoals Schiphol. Met deze kleine apparaatjes kan in de gaten worden gehouden waar bijvoorbeeld een koffer zich bevindt. Reizigers lijken hier behoefte aan te hebben nu op verschillende luchthavens koffers achterblijven vanwege personeelstekorten.

EasyJet geeft gepersonaliseerde reistips op basis van Spotify-luistergedrag

8 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

LONDEN – EasyJet en Spotify zijn een samenwerking aangegaan om mensen van reisinspiratie te voorzien. Door middel van het luistergedrag bepaalt Spotify welke muzieksmaak iemand heeft en de Britse budget-airline koppelt daar een vakantiebestemming aan vast.

Topvacatures

Video

In beeld: vliegtuigje ontwijkt ternauwernood twee Airbussen en crasht in de berm

5 augustus 2022 | Door: 
Fabian Bais

KEMBLE - Op het Britse Cotswold Airport is donderdag een klein vliegtuig ternauwernood aan een grote crash ontsnapt. Het toestel, een Piper PA-28, schoot tijdens een doorstart tussen twee geparkeerde Airbussen door en belandde in de berm naast een autoweg. De piloot en twee passagiers hebben de crash overleefd en zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

In beeld: American Airlines Boeing 737 komt bovenop towtruck

4 augustus 2022 | Door: 
onze redactie

NEW YORK - Een Boeing 737 van American Airlines is dinsdag op Laguardia Airport in New York door nog onbekende oorzaak tegen de towtruck gebotst waarmee het toestel gesleept werd. Hoewel de towtruck flinke schade opliep, kwam de chauffeur er ongeschonden uit.

Hans Airways ontvangt eerste vliegtuig

4 augustus 2022 | Door: 
onze redactie

BIRMINGHAM - De nieuwe Britse luchtvaartmaatschappij Hans Airways heeft dinsdag haar eerste vliegtuig verwelkomd op de luchthaven van Birmingham, Engeland. Het gaat om een veertien jaar oude Airbus A330-200 die voorheen voor Air Europa vloog.

Nieuws van Partners

Een incentive reis naar Lapland

Een reis naar het buitenland, om samenwerking te stimuleren, medewerkers te motiveren of als resultaatbeloning. Lapland leent zich ideaal als incentivebestemming omwille van zijn inspirerende setting met tal van avontuurlijke en ontspannende activiteiten. Ontdek hoe de magie van het Hoge Noorden kan inwerken op jouw organisatie.

9 dagen Ocean Breeze Bonaire, vlucht plus transfer €694 p.p.

Vanaf Ocean Breeze Bonaire pak je de boot om de kustlijn van het eiland te ontdekken. Zet die snorkel op of doe je duikspullen om en duik in de fascinerende onderwaterwereld. Vanaf Ocean Breeze Marina zit je in een mum van tijd in Kralendijk. Prijs €694 per persoon (9 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 1 september.

 

Met de trein naar Parijs, vanaf €35 enkele reis

Ontdek of herontdek de Franse hoofdstad. Boek ruim van tevoren uw reis naar Parijs en profiteer van het laagste tarief zodat u nog meer kunt genieten nog meer te kunnen genieten van de duizenden schitteringen van de lichtstad. NS International heeft voor u twee wandelingen gemaakt die u gratis kunt downloaden.

 

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2022 - Cookieinstellingen