Transavia Boeing 737-800

RABAT - Marokko gaat op korte termijn een aantal commerciële vluchten naar Nederland toestaan zodat de door het vliegverbod gestrande Nederlanders terug naar huis kunnen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen de Marokkaanse regering en de Nederlandse ambassadeur, zo laat het ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagavond weten. Verdere details zijn nog onbekend. Volgens het ministerie komen de betreffende luchtvaartmaatschappijen binnenkort met meer informatie over de vluchten.

KLM-vloot

SCHIPHOL - De lijst van voorkeursbestemmingen die de Nederlandse slotcoördinator ACNL vanaf het zomerseizoen van 2022 wil invoeren is in strijd met de Europese verordening en het wereldwijde slottoewijzingssysteem. Dat stelt KLM. Vorige week bleek al dat IATA juridische stappen onderneemt tegen de nieuwe slotregel.

Vueling

SCHIPHOL - Vueling opent op 3 december een nieuwe route vanaf Schiphol. De Tsjechische hoofdstad Praag wordt vanaf dan vier keer per week bediend. Het wordt de dertiende Schiphol-route van de IAG-luchtvaartmaatschappij.

Icelandair 737 MAX

REYKJAVIK - Icelandair ziet het aantal boekingen fors toenemen sinds bekend werd dat de VS haar grenzen opent voor gevaccineerde Europeanen. Dat maakte de maatschappij woensdag bekend bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Daarbij liet ze ook weten dat ze in gesprek is met leasemaatschappijen om nog drie extra Boeing 737 MAX’en aan de vloot toe te voegen.

TUI 737-800

MARRAKESH - Sinds middernacht is het vliegverkeer tussen Marokko en Nederland (en Duitsland en het Verenigd Koninkrijk) opgeschort op last van de Marokkaanse autoriteiten. TUI heeft momenteel nog 78 Nederlandse reizigers in het land zitten en is druk met het proberen terug te halen van de toeristen. “Via België mag wel nog gevlogen worden, dus gaan we proberen om het op die manier te doen.”

Luchtvaartnieuws reclame block mobiel onder 1ste 5 berichten

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Veel ultrafijnstof op luchthaven: Schiphol onderzoekt extra maatregelen

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Schiphol onderzoekt extra maatregelen om de hoeveelheid ultrafijnstof op en om de luchthaven verder omlaag te brengen en daarmee de luchtkwaliteit te verbeteren. Uit onderzoek dat TNO in opdracht van Schiphol uitvoerde, blijkt namelijk dat er in de buitenlucht rond de terminal en pieren ultrafijnstofconcentraties van gemiddeld 100.000 tot 120.000 deeltjes per kubieke centimeter zijn gemeten. De mediaan ligt tussen de 44.000 en 68.000.

SAS voert komende winter vluchten binnen Europa op

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

STOCKHOLM - SAS breidt komende winter het aantal vluchten naar diverse Europese bestemmingen uit. Zo wordt vanaf de drie Scandinavische hoofdsteden Kopenhagen, Stockholm en Oslo vaker gevlogen naar Londen, Brussel, Frankfurt, München en Parijs. Ook tussen de hoofdsteden onderling breidt SAS het aantal vluchten uit.

Veel vluchtvertragingen op Schiphol door harde wind

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - Door de najaarsstorm zijn veel vluchten op Schiphol donderdag vertraagd. Bij de vertrekkende vluchten lopen de vertragingen op tot anderhalf uur, sommige aankomende vluchten zijn zelfs drie uur te laat. Pas aan het eind van de middag en in de avond gaat het naar verwachting minder hard waaien.

Overig nieuws

Overig nieuws

Aer Lingus voor het eerst longhaul vanuit Manchester

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

MANCHESTER - Aer Lingus heeft woensdag voor het eerst een longhaul-lijnvlucht uitgevoerd vanuit Manchester Airport: met een Airbus A330 naar Barbados. In december start de Ierse maatschappij ook routes van Manchester naar New York JFK en Orlando. De Ieren hebben daarvoor sinds kort eveneens een Britse vliegvergunning (AOC).

Vakantiebeurs 2022 gaat definitief door

21 oktober 2021

UTRECHT - De geplande vakantiebeurs voor 2022 gaat definitief door. Dat meldt Thecla Amoureus namens de Jaarbeurs aan Reisbizz.nl. "We hebben nog wel met veel onzekerheid te maken maar hebben de knoop doorgehakt en bieden maximale flexibiliteit aan deelnemers", aldus Amoureus.

KLM: voorlopig geen busdienst meer tussen Twente en Schiphol

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

AMSTELVEEN - KLM stopt voorlopig met de busdienst tussen Enschede en Schiphol. Reizigers die een KLM-ticket hadden gekocht, konden sinds de zomer van 2019 in Enschede en Hengelo opstappen en gratis met de bus naar de luchthaven. Door een gebrek aan animo wordt de lijndienst voor nu opgeheven, meldt RTV Oost.

Delta Air Lines benoemt Nicolas Ferri als nieuwe EMEAI-topman

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

ATLANTA - Delta Air Lines heeft Nicolas Ferri per 1 november benoemd als topman voor de regio Europa, Midden-Oosten, Afrika en India (EMEAI). De geboren Uruguayaan komt over van Aeromexico, waar hij de functie van Chief Commercial Officer bekleedt.

Brussels Airport neemt aandeel in dronebedrijf SkeyDrone

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

ZAVENTEM – Brussels Airport Company neemt een belang van vijftig procent in SkeyDrone, een dochteronderneming van de Belgische luchtverkeersleidingsorganisatie Skeyes. Met dit aandeelhouderschap zegt Brussels Airport een actieve rol te willen spelen in de ontwikkelingen op het vlak van dronetechnologie.

Protesterende Alitalia-stewardessen uit de kleren op Romeins plein

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

ROME - Tientallen ex-Alitalia stewardessen gingen woensdag uit de kleren op een plein in de Italiaanse hoofdstad Rome. Ze trokken in een stil, gechoreografeerd protest hun uniform uit en droegen alleen onderkleding. Het al jaren zieltogende Alitalia hield vorige week op te bestaan.

Nieuws van Partners

9 dagen Curacao Acoya Resort, vlucht plus transfer €792 p.p.

Het Curacao Acoya Resort **** ligt op een rustige locatie bij Willemstad. De kamers in het hoofdgebouw kijken uit over het riante zwembad en het meer dat centraal is gelegen op het park. Daaromheen zijn de appartementen en de villa's te vinden. Prijs €792 per persoon (9 dagen), vlucht plus transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 25 oktober.

Beleef nu zelf de F1 Grand Prix van Oostenrijk 2022, 3 dagen €7355

Beleef de GP van Oostenrijk op de befaamde Red Bull Ring in 2022, thuishaven van het Red Bull Racing Team. In de Oostenrijkse plaats Spielberg ligt de Red Bull Ring waar sinds 2014 de Formule 1 plaats vindt. Het circuit bevindt zich in een schitterende omgeving in het Oostenrijkse landschap. Vlieg mee naar Wenen of Graz en verblijf in de stad Graz, op zaterdag en zondag neemt TUI je mee naar het circuit voor het ultieme raceweekend in Oostenrijk in 2022. Prijs vanaf €735 per/persoon incl. hotel met uitgebreid ontbijt, elke dag transfers naar het circuit en toegang. Wees er snel bij!

8 dagen Parque Vacacional Eden Tenerife, vlucht, transfer €275 p.p.

Tijdens je vakantie in dit rustige appartementencomplex kom je even helemaal bij. Niets moet, alles mag. Tijdens een potje mini golf geniet je van het groen in de prachtige tuinen. Je hebt niet het idee dat je zo dicht bij het gezellige centrum van Puerto de la Cruz bent. Prijs €275 per persoon (8 dagen), vlucht en transfer met TUI vanaf Schiphol. Vertrek 28 november.

Video

Protesterende Alitalia-stewardessen uit de kleren op Romeins plein

21 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

ROME - Tientallen ex-Alitalia stewardessen gingen woensdag uit de kleren op een plein in de Italiaanse hoofdstad Rome. Ze trokken in een stil, gechoreografeerd protest hun uniform uit en droegen alleen onderkleding. Het al jaren zieltogende Alitalia hield vorige week op te bestaan.

Zo namen Schiphol en vliegbasis Eindhoven afscheid van KDC-10 Luchtmacht

7 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

SCHIPHOL - De laatste KDC-10 van de Koninklijke Luchtmacht nam donderdag tijdens een speciale rondvlucht afscheid van Nederland. Daarbij maakte het toestel ook een fly-by boven Schiphol. Onderhoudspersoneel van KLM op Schiphol-Oost ging naar buiten om dit toch wel unieke schouwspel - actieve DC-10's zijn er nauwelijks meer - gade te slaan.

Boeing vliegt opvallende 737 MAX ecoDemonstrator naar Glasgow

7 oktober 2021 | Door: 
onze redactie

GLASGOW - Boeing heeft met haar opvallende ecoDemonstrator een vlucht gemaakt van Seattle naar Glasgow. Het toestel is in bruikleen van Alaska Airlines en wordt benut om nieuwe, duurzame technologieën al vliegend te testen.

Topvacatures

Poll

Partners van Luchtvaartnieuws

Copyright Reismedia BV 2021 - Cookieinstellingen