Corendon verplaatst toestel van Schiphol naar Maastricht

14 november 2017 - 17:13 | Door: 
Niek Vernooij
| Foto: Maastricht Aachen Airport

MAASTRICHT - Corendon maakte dinsdag bekend dat het komend zomerseizoen een van haar Boeing 737-800's op Maastricht Aachen Airport stationeert. Dat vliegtuig hevelt de touroperator/airline over vanaf de overvolle thuisbasis Schiphol, meldt CEO Steven van der Heijden aan Reismedia.

Corendon Dutch Airlines heeft een eigen vloot van drie Boeing 737-800’s. In de zomer leaset de maatschappij er standaard drie extra toestellen bij. “Het ligt voor de hand dat een van onze eigen Boeings Maastricht als standplaats krijgt”, zegt Van der Heijden. Dat toestel krijgt een speciaal ‘Limburg’-opschrift op de neus.

“De capaciteit die we op Maastricht inzetten komt voor een deel van Schiphol. We kunnen op daar niet meer dezelfde capaciteit vliegen als dit jaar omdat we minder in de nacht kunnen opereren”, zegt Van der Heijden.

Op Schiphol zijn er voor Corendon geen mogelijkheden meer om te groeien. De touroperator/airline weet wel hoeveel slots het voor het komende zomerseizoen krijgt. “Maar we weten niet exact hoe het gaat passen. Het hangt ook af van de slots die we op de bestemmingsluchthavens krijgen.”

Veel Corendon-vluchten die voorheen om drie of vier uur ‘s nachts vanaf Schiphol vertrokken, kunnen in 2018 pas om 7.00 uur opstijgen. “We moeten het hele slotportfolio op de bestemmingsluchthavens herinrichten. We weten nog niet exact hoeveel vluchten we vanaf Schiphol kunnen uitvoeren.”

Langere dag
Op Maastricht Aachen Airport gelden veel minder beperkingen. “Een dag duurt op Schiphol eigenlijk maar vijftien uur en veertig minuten, want voor vluchten die na 22.40 uur aankomen heb je een nachtslot nodig. Hier duurt de dag zeventien uur – van 6.00 tot 23.00 uur – met een uur uitloop tot 00.00 uur in geval van vertraging.” Andere voordelen van Maastricht zijn volgens Van der Heijden de korte taxitijden, snelle afhandeling en de geografische ligging, zodat de vliegtijd per vlucht tien minuten minder is.

De crew die het in Maastricht gestationeerde vliegtuig gaat bemannen zal deels uit Amsterdam komen en deels in de regio worden gerekruteerd. “Dat geldt met name voor cabinepersoneel, waar het verloop groter is. Maar ook aan piloten hebben we behoefte.” Voor een deel kan het daarbij volgens Van der Heijden gaan om in Nederland woonachtige piloten die voorheen bij het failliete airberlin vlogen.

 

Copyright Reismedia BV 2025 - Cookieinstellingen