KLM neemt tweede Airbus A321neo in ontvangst

KLM A321neo
27 september 2024 - 16:20 | Door: 
onze redactie
| Foto: KLM/Ton van Geest (de PH-AXB nog met testregistratie)

KLM heeft de tweede Airbus A321neo in ontvangst genomen. Het toestel, met de registratie PH-AXB, vertrok vrijdagmiddag vanaf het fabrieksvliegveld in Hamburg en landde rond tien voor vijf op Schiphol. Dat was precies een maand na de komst van de eerste.

De tweede A321neo krijgt de naam Braamvlinder en wordt in oktober commercieel in gebruik genomen. Door de komst van het toestel kan KLM dit type Airbus ook gaan inzetten naar Praag, Parijs en Wenen. Aan boord is plaats voor 227 passagiers.

De eerste A321neo (de PH-AXA) werd op 27 augustus in ontvangst genomen en is sinds 16 september in dienst. Sindsdien heeft de Airbus op één dag na elke dag gevlogen. Dit toestel wordt op de routes naar Berlijn, Kopenhagen en Stockholm ingezet.

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij, die met de zuinigere en stillere Airbussen de Boeing 737's gaat vervangen, verwacht dit jaar in totaal minstens drie en mogelijk vier A321neo’s in ontvangst te nemen. Later komen er ook kleinere Airbus A320neo's bij de vloot.

Extra advertentie tonen: 
1
extra add 1ste alinea: 
1


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen