Aanstaand Star Alliance-lid Ethiopian wil meer Boeing 777's

2 oktober 2010 - 2:00
ADDIS ABEBA - De langeafstandsvloot van Ethiopian Airlines staat op het punt te veranderen. Het bedrijf - woensdag (29 september) door Star Alliance naar voren geschoven als aanstaand lid - heeft bij Boeing en Airbus orders uitstaan voor 27 nieuwe widebodyvliegtuigen. Daarnaast neemt de onderneming op korte termijn extra Boeing 737's en Bombardier Q400's in ontvangst.


Het eerste nieuwe langeafstandsvliegtuig dat op Bole International Airport in Addis Abeba arriveert, is een Boeing 777-200LR. Ethiopian Airlines heeft vijf van deze tweemotorige toestellen besteld. Twee daarvan worden nog dit jaar afgeleverd. Vertrekkend topman Girma Wake liet woensdag in Addis Abeba aan Luchtvaartnieuws.nl weten dat het bedrijf meer Boeing 777's wil kopen. “We overwegen niet alleen extra passagiersvliegtuigen van dit type te bestellen. We hebben ook concrete belangstelling voor de 777 Freighter. Daarmee kunnen we de twee Boeing 747 Freighters in onze vloot vervangen.” Ethiopian Airlines least de twee vrachtvliegtuigen van het Amerikaanse Southern Air.

Een andere langverwachte vlootvernieuwing vindt plaats door de komst van tien 787 Dreamliners. Ethiopian verwacht over ongeveer een jaar de eerste 787 aan de vloot te kunnen toevoegen. Na 2016 worden bovendien door Airbus twaalf A350 XBW’s afgeleverd. Voor de korte en middellange afstand arriveren nog enkele nieuwe Boeing 737-800’s en Q400 turboprops.

Uitbreiding
Ethiopian wil op de korte termijn vooral het aantal binnenlandse en Afrikaanse bestemmingen opvoeren. De nieuwe langeafstandstoestellen stellen de onderneming daarnaast in staat om rechtstreekse lijndiensten te openen naar Noord-Amerika, Brazilië en het Verre Oosten. In Noord-Amerika is de luchtvaartmaatschappij momenteel alleen in Washington actief. De route naar de Amerikaanse hoofdstad, uitgevoerd met Boeing 767-300ER’s, maakt een tussenstop in Rome. Op het verlanglijstje van Ethiopian staan onder andere vluchten naar Canada.

De passagiersvluchten van de Afrikaanse luchtvaartmaatschappij worden momenteel uitgevoerd met tien 767-300ER’s, acht 757-200’s, vijf 737-700’s, twee 737-800’s, zes Q400’s en vijf Fokker 50’s. De vrachtvloot bestaat uit twee 747-200’s, twee MD-11’s en twee 757’s. In totaal veertig vliegtuigen moeten nog worden geleverd.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen