Rotterdam The Hague Airport weer boven miljoen passagiers

17 januari 2011 - 1:00
ROTTERDAM - Na een dip in het crisisjaar 2009 is het aantal passagiers dat reisde via de Rotterdamse luchthaven Rotterdam The Hague Airport, het afgelopen jaar weer nipt boven een miljoen uitgekomen. Om precies te zijn kozen 1.000.858 passagiers voor Rotterdam, zo blijkt uit maandag (17 januari) gepubliceerde cijfers.


Zonder aswolk en sneeuw was het aantal waarschijnlijk flink hoger uitgekomen. In alle maanden van het jaar lag het aantal passagiers dat reisde via Rotterdam behoorlijk hoger dan in 2009, met uitzondering van de drie maanden die bepaald werden door weers- en natuurverschijnselen. Zo vlogen in april bijna 56.000 mensen via Rotterdam, tegen bijna 73.000 in dezelfde maand een jaar eerder. De IJslandse aswolk legde die maand dagenlang het Europese luchtverkeer lam.

In november, toen sneeuw voor overlast zorgde, vlogen iets meer dan 50.000 mensen via Rotterdam. Dat waren er een jaar eerder bijna 52.000. En in december toen Europese luchthavens ook last hadden van winterse neerslag, kwam het aantal uit op 48.000 het afgelopen jaar tegen ruim 56.000 een jaar eerder. “We hebben veel zakelijk verkeer op Engeland; daar waren veel luchthavens dicht”, aldus een woordvoerster van de luchthaven.

In 2004 reisden voor het eerst meer dan een miljoen passagiers via Rotterdam The Hague Airport; toen kwam het aantal meteen uit op bijna 1,2 miljoen passagiers. In de jaren daarna schommelde het aantal rond de miljoen, maar dook daar in 2009 voor het eerst weer onder.


(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen