United Airlines schrapt banen en vliegtuigen na teleurstellend kwartaal

22 april 2008 - 2:00
CHICAGO - United Airlines heeft in de eerste drie maanden van 2008 een nettoverlies geleden van 537 miljoen dollar (337 miljoen euro). In het eerste kwartaal van 2007 leed de op een na grootste Amerikaanse maatschappij 385 miljoen dollar (242 miljoen euro) minder verlies. Door de hoge kerosineprijzen viel de brandstofrekening van moederbedrijf UAL Corporation in vergelijking met vorig jaar 618 miljoen dollar (388 miljoen euro) hoger uit.

In een poging de zware verliezen te stoppen heeft United een aantal nieuwe maatregelen aangekondigd. Het bedrijf krimpt de activiteiten op de binnenlandse markt in, waardoor de capaciteit in het vierde kwartaal van 2008 met negen procent zal zijn afgenomen ten opzichte van een jaar eerder. United haalt dertig vliegtuigen voor de korte afstand uit de vloot. In maart kondigde de maatschappij nog aan vijftien tot twintig onzuinige toestellen te schrappen.

UAL Corporation haalt ook opnieuw de bezem door het personeelsbestand. In totaal moeten 1100 werknemers United Airlines verlaten.

Het nettoverlies van 537 miljoen dollar is het grootste verlies van United sinds de maatschappij begin 2006 onder faillissementsbescherming vandaan kwam.





Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen