Extra vlucht Antonov An-124 naar vliegbasis Gilze-Rijen

28 maart 2009 - 1:00
GILZE-RIJEN - Op vliegbasis Gilze-Rijen landt op 30 maart weer een Antonov An-124. Het Russische transportvliegtuig komt materialen ophalen ten behoeve van de ISAF-missie in Afghanistan. De Antonov landt naar verwachting in de loop van de van de ochtend en vertrekt aan het eind van de middag vanaf Gilze-Rijen naar het missiegebied.


Volgens Defensie wordt met deze vlucht een begin gemaakt met het rouleren van de Cougar- transporthelikopters voor de Chinook-transporthelikopters. De komende periode vinden er in dit kader meer Antonov-vluchten plaats vanaf vliegbasis Gilze-Rijen.

Op dit moment zijn vijf Nederlandse Cougar-transporthelikopters van het 300 squadron werkzaam binnen de Air Task Force in Afghanistan.


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen