Luchtvervoer begin 2010 flink in de lift

2 maart 2010 - 1:00
GENEVE - De vraag naar vliegtickets is in januari met 6,4 procent gegroeid ten opzichte van januari vorig jaar. Het vrachtvervoer groeide zelfs met 28,3 procent, zo blijkt uit cijfers van de International Air Transport Association (IATA). Toch heeft de toename in het passagiersvervoer volgens IATA meer te maken met de slechte score in 2009, dan met een grote stap voorwaarts in januari dit jaar.


In vergelijking met december 2009 nam de vraag met slechts een half procent toe. Bij het vrachtvervoer kwam de groei ten opzichte van een maand eerder op drie procent uit.

Doordat luchtvaartmaatschappijen hun capaciteit maar beperkt verhoogden, nam de bezettingsgraad in passagiersvliegtuigen met 3,7 procentpunt toe tot 75,9 procent. Bij het vrachtvervoer steeg de bezettingsgraad van 40,1 naar 49,6 procent.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen