F-16's onderscheppen verkeersvliegtuig in kader van QRA-taak

20 mei 2011 - 18:03

VOLKEL - Twee F-16’s van vliegbasis Volkel hebben vrijdagmiddag een verkeersvliegtuig onderschept in het kader van de Quick Reaction Alert (QRA)-taak. Met het vliegtuig was tijdelijk geen radiocontact mogelijk. De Airbus A320 van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Spanair was onderweg van Barcelona naar Stockholm.

Gevechtsleiders van het Air Operations Control Station Nieuw Milligen gaven de Nederlandse F-16´s opdracht om richting het verkeersvliegtuig te vliegen. Daarbij zijn de straaljagers boven Soesterberg met luide knallen door de geluidsbarrière gegaan, zo meldt Defensie.

Nadat de F-16 vliegers middels handgebaren de bemanning waarschuwde kon het radiocontact worden hersteld. Vervolgens is het verkeersvliegtuig begeleid richting het Duitse verantwoordingsgebied, waarna de F-16’s zijn teruggekeerd naar Volkel.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen