Nieuwe heli voor Franse zeeloodsen

13 augustus 2011 - 18:04

DUINKERKEN - Zeeloodsen uit de Franse havenstad Duinkerken, kunnen sinds kort aan boord worden afgezet met een nieuwe Eurocopter EC135. Het tweemotorige toestel vervangt een AS355 Ecureuil/AStar die in 2000 in dienst werd genomen.

Het loodswezen in de Franse havenstad verleent jaarlijks assistentie aan circa 5.800 passerende schepen. In 1.450 gevallen wordt daarbij een helikopter ingezet om de loodsen vanaf de wal aan boord van de schepen te brengen.

EC225
Eurocopter heeft de laatste van in totaal vier EC225's geleverd aan het Chinese Ministerie van Transport. De helikopters werden in 2007 en 2009 besteld. De Chinezen zetten de toestellen in voor search and rescue (SAR) missies. De EC225 kan twee piloten en tot 24 passagiers vervoeren over een afstand van meer dan achthonderd kilometer. De kruissnelheid van het toestel bedraagt ruim 260 kilometer per uur. Eurocopter verkocht tot op heden bijna tweehonderd civiele EC225’s. Het toestel wordt op de militaire markt aangeboden als EC725.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen