Massale staking Griekenland verstoort vliegverkeer

26 september 2012 - 2:00

ATHENE - Griekenland staat grotendeels stil door een 24-uursstaking tegen nieuwe ingrijpende bezuinigingen. Op de vliegvelden zijn veel vluchten geannuleerd, de veerboten liggen aan de kant en treinen blijven in de stations. De verwachting is dat de staking de eerste is van een reeks acties tegen de nieuwe regering.

Op de luchthaven van Athene, het grootste vliegveld van Griekenland, zijn woensdagmorgen tientallen vluchten geannuleerd. Vooral vluchten van Griekse maatschappijen vallen uit. Veel andere toestellen landen of vertrekken met vertraging.

Winkeliers zijn ook opgeroepen om de deuren gesloten te houden, maar wegens de recessie zijn velen toch open gegaan. “Het zijn vooral ambtenaren die staken”, zegt Irene, die een printshop runt. “Mijn werknemers komen wat later, maar ze staken niet. Dat heeft ons nog nooit geholpen.”

Het is de derde algemene staking dit jaar, maar de eerste die is gericht tegen de nieuwe regering. Die moet 11,5 miljard euro vinden aan bezuinigingen en twee miljard aan belastingverhogingen.
 
(c) Reismedia / ANP

 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen