Vliegverkeer Frankfurt stilgelegd

20 januari 2013 - 1:00

FRANKFURT - Het vliegverkeer op de internationale luchthaven van Frankfurt is zondag om 16.30 uur stilgelegd. IJsregen maakte het vliegtuigen onmogelijk op de grootste luchthaven van Duitsland op te stijgen. De laag is zo dik dat het onbegonnen werk is hem weg te halen, liet een woordvoerder weten.

Omdat alle plaatsen aan de terminals vol zijn, kunnen vliegtuigen er ook niet meer landen. Volgens de weersvoorspellingen zal het zeker enkele uren duren voordat er verandering in de situatie komt.

Groot-Brittannië heeft al enige dagen last van sneeuwval en ook zondag veroorzaakte dat problemen op de Londense luchthaven Heathrow. Rond de 250 vluchten van en naar het vliegveld werden geschrapt. Heathrow zucht al dagen onder het winterweer waardoor duizenden reizigers op het vliegveld strandden. Vrijdag werden zo'n 400 vluchten geannuleerd en zaterdag ruim 100.

Parijs
De luchthavens Charles de Gaulle en Orly bij Parijs annuleerden zondag 40 procent van alle vluchten vanwege sneeuw. In de Franse hoofdstad zelf ondervond het verkeer grote hinder van de winterse neerslag. Veel bussen reden niet en talrijke parken werden gesloten. Het park bij het paleis van Versailles ging zaterdag al dicht wegens het slechte weer.

Winterweer speelt Heathrow ook zondag parten

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen