Frankrijk verkleint belang in Aéroports de Paris

30 mei 2013 - 15:01

PARIJS - De Franse regering wil haar meerderheidsbelang in het luchthavenbedrijf Aéroports de Paris (AdP) verkleinen. Een belang van ruim tien procent zal worden geplaatst bij investeerders voor de lange termijn, zo werd donderdag bekend. De Franse staat houdt een rechtstreeks belang van 54,5 procent in AdP en heeft via een strategisch staatsinvesteringsfonds nog eens 5,6 procent in handen.

Met de verkoop wil de Franse regering geld vrijmaken voor investeringen in andere economische sectoren, zei minister van Financiën Pierre Moscovici. Het is de bedoeling dat Parijs na de geplande verkoop wel een meerderheidsbelang overhoudt.

Behalve de Franse staat heeft ook Schiphol een belang van circa 8 procent in AdP, dat op zijn beurt een even groot belang houdt in het Nederlandse luchthavenbedrijf. Een woordvoerster van Schiphol liet aan het ANP weten dat het luchthavenbedrijf geen plannen heeft zijn belang in de Parijse branchegenoot en samenwerkingspartner uit te breiden.

Ongeveer een derde van de aandelen AdP is vrij verhandelbaar op de effectenbeurs in Parijs. De totale marktwaarde van het bedrijf bedraagt circa 6,8 miljard euro. AdP exploiteert in totaal veertien luchthavens en vliegvelden in de regio Île-de-France, waaronder de Parijse luchthavens Charles de Gaulle, Orly en Le Bourget.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen