Veiligheidsmedewerker luchthaven LAX doodgeschoten

1 november 2013 - 1:00

LOS ANGELES - Op de luchthaven van Los Angeles (LAX) is vrijdagochtend (plaatselijke tijd) een medewerker van de Transportation Security Administration (TSA) doodgeschoten. Als gevolg van de schietpartij moesten de reizigers die gebruik maakten van Terminal 3 het vliegveld verlaten. Aan NBC News is bevestigd dat er ook verschillende gewonden zijn, waaronder de schutter. De schutter is gearresteerd.

Op de videobeelden van CBS was te zien hoe drie verschillende mensen naar een ambulance worden gebracht, waaronder de medewerker van het vliegveld.

Amerikaanse media berichtten dat de dader de 23-jarige Amerikaan Paul Anthony Ciancia uit de regio Los Angeles is. Volgens ooggetuigen had hij camouflagekleding aan. Ciancia handelde volgens de politie alleen.

Hij veroorzaakte met zijn aanvalsgeweer een enorme opschudding op het vliegveld in het westen van de metropool. Uitgaande vluchten werden enige tijd stilgelegd en vertrek- en aankomsthallen werden ontruimd terwijl een schare agenten probeerde na te gaan of er meer schutters waren en of er bommen waren gelegd.

De luchtvaartautoriteiten hebben laten weten dat het vliegverkeer weer grotendeels normaal verloopt.

Volgens omstanders had de schutter het vermoedelijk alleen gemunt op medewerkers van de autoriteit voor transportveiligheid (TSA). Dat berichtte The Los Angeles Times.

Afscheidsbrief
Uit de afscheidsbrief van de man zou blijken dat hij "teleurgesteld was in de overheid" en niet van plan was onschuldige omstanders te doden.

Getuigen van de schietpartij bevestigen tegenover Amerikaanse media dat de schutter alleen interesse had in TSA-medewerkers. "De schutter keek me aan en vroeg 'TSA?' Toen ik mijn hoofd schudde, liep hij door", zei een getuige tegen een lokale radiozender.

Bekijk ooggetuige-beelden op Luchtvaart.tv

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen