Luchtvracht na mindere maand weer in de lift

4 december 2013 - 16:20

GENEVE - Het internationale luchtvrachtvervoer is na een mindere septembermaand in oktober weer gegroeid. Het aantal gevlogen tonkilometers steeg op jaarbasis met vier procent, zo blijkt uit de maandelijkse vervoersgegevens van IATA. Volgens de brancheorganisatie van luchtvaartmaatschappijen was in oktober wereldwijd sprake van een groei van het luchtvrachtvervoer, behalve in Afrika.

Met name de groei in het Verre Oosten noemt IATA "belangrijk". Na een terugval halverwege 2013 was in deze regio de afgelopen maanden sprake van een herstel van handelsvolumes.

Europese luchtvaartmaatschappijen zagen in oktober een toename van 4,4 procent ten opzichte van oktober 2012. In de eerste tien maanden van 2013 realiseerden Europese airlines een groei van 1,0 procent. Die groei is volgens IATA in lijn met het economisch herstel in Europa.

IATA voorziet de komende tijd een langzaam herstel van de luchtvrachtmarkt. Het gestegen zakelijk vertrouwen en exportgroei in de afgelopen maanden vertalen zich langzaam naar een groei van de wereldhandel in opkomende markten, verwacht de organisatie.

Van onze redactie 


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen