Rusland houdt An-22's en Tu-195's aan de grond na crash

29 december 2010 - 1:00
MOSKOU - De Russische luchtmacht houdt zijn volledige vloot van Antonov An-22's en Tupolev Tu-195's aan de grond, nadat dinsdag een An-22 is verongelukt. Dat meldt persbureau RIA Novosti op gezag van de Russische luchtmacht. Bij de crash met het transportvliegtuig kwamen alle twaalf inzittenden om het leven.

De reden dat naast de An-22 transportvliegtuigen ook de Tu-195 bommenwerpers aan de grond worden gehouden is dat beide vliegtuigtypen zijn voorzien van dezelfde Kuznetsov NK-12 turbopropmotoren met contraroterende propellers. De Kuznetsov NK-12 is de grootste vliegtuigmotor van zijn soort.

Volgens een woordvoerder blijven de An-22’s en Tu-195’s aan de grond zolang de oorzaak van de crash onduidelijk is. Er wordt rekening gehouden met een motorstoring. De An-22 is het grootste turbopropvliegtuig ter wereld. De Russische luchtmacht heeft er nog zo’n 20 van in dienst.

Van onze redactie


Onbeperkte toegang

... tot Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws, plus iedere maand GRATIS het populaire en exclusieve Luchtvaartnieuws Magazine met achtergronden bij het nieuws. Makkelijk toegankelijk tot het nieuws op iedere denkbare contentdrager en in print (in Nederland tegen toeslag).

Klik hier om te profiteren van een fikse korting tot 35 procent. Wel of geen abonnee en u waardeert onze journalistiek? Steun ons dan als tientjes lid als begunstiger!

 

F-16
07-07-2024, 18:12
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen