Amerikaanse maatschappijen maken zich op voor nieuwe sneeuwval

7 januari 2011 - 17:50

NEW YORK - Vliegtuigpassagiers in de Verenigde Staten moeten komend weekend opnieuw rekening houden met vertraging en annulering van hun vlucht. Het noordoosten van het land wordt zaterdag en zondag (8 en 9 januari) waarschijnlijk net als in december getroffen door hevige sneeuwval. Alle grote luchtvaartmaatschappijen hebben waarschuwingen afgegeven.

Ook is de gebruikelijke wijzigingstoeslag tijdelijk geschrapt. Daardoor kunnen passagiers nu zonder meerkosten hun vliegreis verplaatsen. De precieze voorwaarden voor het wijzigen van de reis verschillen per maatschappij.

Eind december kampte het noordoosten van de VS ook met sneeuwstormen. Vele duizenden vluchten werden geannuleerd en de drie grote luchthavens van New York gingen de dag na kerst zelfs volledig op slot.

Van onze redactie


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen