'Vliegtuig Air France vloog voorafgaand aan crash te langzaam'

4 juni 2009 - 2:00
PARIJS - Het vliegtuig van Air France dat maandag neerstortte in de Atlantische Oceaan, vloog kort voor de ramp te langzaam. Dat schrijft de Franse krant Le Monde donderdag (4 juni) op basis van bronnen die betrokken zijn bij het onderzoek. Volgens de krant zal producent Airbus een aanwijzing gaan geven over de snelheid van de A330 in slecht weer. Airbus zelf wilde niet reageren op het verhaal in Le Monde.

Er is nog weinig bekend over het ongeluk met het vliegtuig waarin 228 mensen zaten. Inmiddels zijn wrakstukken gevonden en is het onderzoek in volle gang. Op zee zijn grote plassen kerosine aangetroffen, wat een bomaanslag op het vliegtuig zou uitsluiten.

In de Spaanse krant El Mundo stond donderdag een artikel over de piloot van een vliegtuig dat achter het ramptoestel vloog. "Opeens zagen we een fel wit licht, dat in een verticale baan naar beneden ging en binnen zes seconden verdween", aldus de piloot van de Spaanse luchtvaartmaatschappij Air Comet. Mogelijk heeft hij het neerstorten van de Airbus gezien.

Luchtvaartnieuws heeft naar aanleiding van het vliegtuigongeluk een dossier opgesteld. Klik om naar dit dossier te gaan.




(c) Reismedia / ANP















Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Schiphol Airside pier
26-09-2024, 18:03
Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen