Geen lijndienstvluchten meer naar vliegveld Boeing

5 januari 2012 - 15:42

SEATTLE - Vanaf eind deze maand is het niet meer mogelijk om een lijndienstvlucht te boeken naar een van de Boeing-vliegvelden rond Seattle. Luchtvaartmaatschappij SeaPort Airlines trekt zich met ingang van 28 januari terug vanaf Boeing Field, even ten zuiden van het centrum van de stad. King County International Airport, zoals Boeing Field officieel heet, is nu nog verbonden met Portland.

De regionale lijndienst wordt meerdere malen per dag door SeaPort Airlines onderhouden. Het luchtvaartbedrijf heeft zelfs haar naam aan de route gegeven. SeaPort staakt de route omdat het steeds meer concurrentie ondervindt van grote maatschappijen op het nabij gelegen Sea-Tac Airport. Dat is de voornaamste luchthaven voor vliegverkeer van en naar Seattle.

De vluchten tussen Boeing Field en Portland worden uitgevoerd met kleine turboprops van het type Pilatus PC-12, waarin plaats is voor negen passagiers.

Boeing maakt in en rond Seattle gebruik van drie vliegvelden, die alle drie publiek eigendom zijn. Naast Boeing Field zijn dat Paine Field en Renton. Boeing Field wordt door Boeing voornamelijk gebruikt voor het faciliteren van testvluchten; in tegenstelling tot Paine Field en Renton bouwt de fabrikant er geen vliegtuigen.

De enige vervoerder met geregelde vluchten van en naar Boeing Field is nu Kenmore Air. Dat bedrijf houdt zich echter bezig met toeristische vluchten naar kleine vliegvelden ten noordwesten van Seattle.

In 2008 kondigde Alaska Airlines aan passagiersvluchten te willen uitvoeren vanaf Paine Field, waar Boeing haar langeafstandsvliegtuigen bouwt. De luchtvaartmaatschappij kreeg daar echter van de lokale overheid geen toestemming voor.

Van onze redactie

Horizon Air zint op vluchten van en naar Boeing-fabrieken


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen