Geen treinen rond Schiphol om brandmelding

5 oktober 2012 - 2:00

HAARLEM - Het treinverkeer van en naar Schiphol is vrijdagavond stilgelegd na een brandmelding. Dat meldde ProRail. Er bleek lichte rookontwikkeling te zijn bij een trein, mogelijk als gevolg van een technisch mankement, aldus de brandweer. Het is nog niet bekend wanneer het treinverkeer wordt hervat.

In september moest de Schipholtunnel in twee dagen tijd drie keer dicht wegens brandmeldingen. Die bleken onterecht.

Donderdag maakte ProRail juist bekend een hele reeks maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. Zo zijn alle wissels geïnspecteerd en is 80 procent opnieuw geslepen. Ook is de volledige bovenleiding bekeken en waar nodig vervangen. Verder zijn de sporen gecontroleerd op scheuren en andere onvolkomenheden.

(c) ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen