Eindhoven Airport begint met glijvluchtlandingen

15 oktober 2012 - 16:34

EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Transavia begint deze maand met het testen van glijvluchtlandingen op Eindhoven Airport. Vanaf april 2014 moeten alle passagierstoestellen én transporttoestellen van Defensie met de zuinige en minder lawaaiige procedure landen. De regionale luchthaven heeft dat maandag aangekondigd.

Invoering van de glijvluchtlanding is twee jaar geleden afgesproken in het overleg met de omwonenden over de groei van Eindhoven Airport. Vliegtuigen dalen bij zogenoemde 'continuous descent approach' (CDA) continu in plaats van trapsgewijs. Omdat vliegtuigen later beginnen met de daling verwachten betrokkenen vooral in de ruime omgeving minder geluidoverlast. De luchthaven noemde maandag bijvoorbeeld plaatsen als Boxtel, Oss, Den Bosch en Helmond waar de geluidhinder zal afnemen.

Op Schiphol en Groningen Airport Eelde zijn de glijvluchtlandingen al ingevoerd, maar nog niet voor alle tijdstippen en alle vliegtuigen.

De Belangenbehartiging Omwonenden Welschap is blij met de invoering van de glijvluchtlanding.

(c) Reismedia / ANP


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen