Tien procent meer passagiers voor Eindhoven Airport

2 april 2013 - 15:23

EINDHOVEN - Eindhoven Airport is 2013 goed begonnen. In het eerste kwartaal verwerkte de luchthaven 591.000 passagiers, een stijging van tien procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zowel het aantal lijndienst- als charterpassagiers zat in de lift, zo meldt de luchthaven. Ook steeg het aantal vliegbewegingen met zes procent.

De hoeveelheid lijndienstpassagiers steeg met tien procent naar 582.000, en was daarmee verreweg de grootste passagiersgroep. Het aantal charterpassagiers steeg met zeven procent naar 7.200. In het segment ‘general aviation’ daalde het aantal passagiers met 54 procent naar 1.220.

Over geheel 2013 verwacht Eindhoven Airport een groei van veertien procent te realiseren tot ruim 3,4 miljoen passagiers. In 2012 verwelkomde de luchthaven ruim 2,9 miljoen passagiers. Het aantal vliegbewegingen komt naar verwachting uit op 26.800.

De groei op Eindhoven Airport was in het eerste kwartaal vooral te danken aan Transavia, dat op de luchthaven een operationele basis opende. Tegelijkertijd werd het aantal vluchten en bestemmingen uitgebreid. Ryanair opent woensdag een kleine operationele basis op de regionale luchthaven.

Van onze redactie  


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen