Duizenden gestranden op London Gatwick door stormschade

24 december 2013 - 13:42

LONDEN - Luchthaven Gatwick bij Londen heeft dinsdag veel last van de zware storm die over de Britse Eilanden waait. Vele duizenden mensen zijn gestrand, niet omdat de vliegtuigen problemen hadden met landen of vertrekken, maar verstoringen op  de grond. Zo heeft de North Terminal veel last van stroomuitval door overstromingen. Ook zijn er geen treinverbindingen naar Gatwick door omgevallen bomen die het spoor blokkeren.

De luchthaven spreekt op Twitter van "het op grote schaal uitvallen van de elektriciteit in delen van de North Terminal, onder andere bij de check-in-balies". Gatwick zegt mensen die online hebben ingecheckt of alleen handbagage hebben wel snel te kunnen helpen. Van de 53 vluchten die dinsdag tussen zes en negen uur ‘s ochtends hadden moeten vertrekken vonden maar drie doorgang, met grote vertraging. Rond de zevenduizend passagiers stonden te wachten voor de andere vluchten, met groeiende rijen.

De North Terminal is het vertrekpunt voor alle vluchten van British Airways en sommige vluchten van easyJet. De laatste maatschappij brengt passagiers naar de South Terminal van Gatwick, waar geen stroomproblemen zijn. Ryanair en andere airlines op de South Terminal stelden hun vluchten uit om passagiers langer de gelegenheid te geven Gatwick te bereiken.

Van onze redactie / Foto: @BBCmarknorman


Belangrijk nieuws: Nieuwe websites

U maakt waarschijnlijk veel gebruik van deze website; dat is geweldig!  De websites Luchtvaartnieuws en Zakenreisnieuws worden in de loop van 2024 vernieuwd. Wij zijn erop gebrand meer nieuws te bieden en daarnaast uw gebruikerservaring met deze nieuwe websites te maximaliseren!

Wij zijn een fundraising gestart en vragen u om een kleine gunst om ons te helpen de best denkbare websites te bouwen. Doneer bijvoorbeeld eenmalig €15 als begunstiger. En/of neem een voordelig abonnement.

 

Copyright Reismedia BV 2024 - Cookieinstellingen